Janković: Voleo bih da je Vučić u Hilandaru našao dušu

Emisije 14. jan. 202121:16 > 21:30
Podeli:
Foto: Printscreen; Vladeta Janković

Profesor Vladeta Janković rekao je u emisiji "Među nama" na TV Nova S da ima veliko iskustvo sa Hilandarom i da skoro pola veka odlazi tamo. On je naveo da se niko iz Hilandara ne vrati isti, kao što je bio.

„Neko se vraća zamišljen, neko se vraća potresen, neko se vraća prosvetljen. Ima ih i ravnodušnih, ali niko se ne vrati isti kakav je došao. Ima nekih koji kažu da su tamo osvežili dušu, ali ima nekih koji su i, ne znajući to, svoju dušu tamo našli. Ja volim da verujem da je to slučaj sa našim predusednikom, premda razloga za suprotno uverenje ima dosta. Recimo, on je otišao tamo na Badnji dan, a Badnji dan hrišćani provode sa svojom porodicom“, rekao je Janković.

On je naveo da sluti da se Aleksandar Vučić nadao da će obnova Hilandara biti završena do aprila 2022, kada su izbori.

„On je obećao da će dati tri miliona, koliko je otprilike potrebno da bi se radovi završili. To je fizički nemoguće. Još dva objekta treba da se obnove. To su zgrade iz 18 veka. On je verovatno zamišljao da je to Beograd na vodi.  Pa sad lupiš gomilu para i to ide i raste prema nebu. Ovo su restauratorski radovi, to je strašno komplikovano i sporo, potrebne su dozvole… On je to sada uvideo“, rekao je Janković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar