Medju Nama
Marijan Ivanuša Foto: Nova S

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša bio je gost emisije "Među nama". Sa voditeljkom Majom Nikolić razgovarao je o vakcinaciju u Srbiji, ali i svetu, kao i o tome koliko je potrebno građana vakcinisati da bi se završila pandemija.

Ivanuša je na početku istakao da se intenzivno radilo na tome da SZO prihvati Sinofarm vakcinu.

„Ta dozvola od SZO za upotrebu neke vakcine traje relativno dugo, ne može se to postići preko noći. To ide prilično brže ukoliko je vakcina potvrđena od nekih svetskih renomiranih regulatornih agencija jer se onda više ili manje gradi na njihov odluci. Ako SZO to sama treba da odluči, u pitanju je više nedelja intenzivnog rada kako bi se to ispunilo“, rekao je Ivanuša.

On je istakao da ne može da potvrdi da li je sve ovo vreme nedostajao deo dokumentacije, odnosno istraživanja kako bi se registrovao Sinofarm.

„Ja nisam imao taj osećaj, ali naravno nisam ja član komisije koji je to radio. To su ogromne količine dokumenata i oni moraju da budu prikazani na određenom jeziku. Trebalo je to da se urade, prevede i predstavi u odgovarajućoj formi“, kazao je Ivanuša i nada se da će Sinofarm dostavljati svoje vakcine u svoj sistem Kovaks.

O čemu je još pričao Marjan Ivanuša pogledajte u video prilogu:

 

 

Komentari

Svi komentari (0)