Femić iz ratne zone: Jermeni čekaju na Putina

Emisije 19. okt. 202007:54 > 11:35
Podeli:
Foto: Nova S printscreen

Iz Stepenarketa, glavnog grada ratom zahvaćenog Nagorno - Karabaha, javio se reporter Nova.rs Ratko Femić.

„Prva noć posle ne znam koliko dana je prošla bez eksplozija i gađanja“, rekao je Femić na početku uključenja iz ratne zone.

„Eksplozije su se juče čule ceo dan, linija fronta nije daleko odavde“, dodao je.

Ekipa Nova.rs posetila je i gradić Martakert, u kojem su vidljivi tragovi razaranja, kako je opisao Femić. Dok su snimali razorenu bolnicu, čuli su se dronovi i jasne detonacije.

„Martakert je pust grad, retko sretnete čoveka, ostali su stariji da čuvaju imanja, mlađi su na frontu, žene i deca su napustili grad“, rekao je Femić.

Pročitajte još:

Femić je zatim istakao da je već 12. jula došlo do incidenta u regionu, pa ljudi nisu bili iznenađeni što je izbio rat. Dosta Jermena očekuje aktivniju ulogu Rusije, a žale se Tursku koja daje jaku podršku Azerbejdžanu.

„Rusi naoružavaju i jednu i drugu stranu, tako da postoji jedan vic – kada je jermenski predsednik tražio oružje od Putina, Putin mu je rekao da uzme od Azerbejdžanaca“, ispričao je Femić.

Istakao je da ipak ekipa Nova.rs nema pristup „drugoj strani“, pa je teško sa terena sagledati širu sliku o ovom sukobu.

Novinari iz čitavog sveta prate ovaj sukob, a savetuje im se da isključuju telefone, jer se može desiti da zbog signala budu pogođeni. Jedna crkva je gađana baš dok su novinari iz Francuske izveštavali o njoj, a sumnja se da je to upravo zbog toga što su u tom trenutku koristili telefon.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar