Drčelić: Dnevni list „Nova“ odbijaju da štampaju iz straha

Emisije 20. apr. 202108:27 > 11:13
Podeli:
stojan drčelić

“Tužilaštvo da istraži priču o Palminim zabavama”, “Glasno ćutanje Zapada na najavu Velike Albanije”, “Najveći rascep u istoriji fudbala”, neke su od tema iz današnje štampe koje u emisiji “Probudi se” komentariše urednik na portalu Nova.rs, a uskoro i glavna osoba za novine “Nova” Stojan Drčelić.

Drčelić kaže da je na optužbe koje je na jučerašnjoj konferenciji za štampu iznela Marinika Tepić, važno da reaguje prvo tužilaštvo.

“Mada, sudeći po jučerašnjem saopštenju Zorane Mihailović, koje je prilično razočaravajuće, ne samo zato što je žena u pitanju,  vidi se da će to biti politizovano”, kaže i objašnjava:

“Svako saopštenje koje počije o Đilasu, kao da je Đilas akter ove priče, pokazatelj je da će Srpska napredna stranka i njen lider razmišljati na koji način da umanje štetu. Ne verujem da u ovom trenutku on razmišlja da raspusti Valdu i gurne SPS i koalicionog partnera Palmu u opoziciju.”

Povezane vesti:

Dodaje da bi to bilo iznenađujuće, ali bi bilo logično.

“Bez političke volje i davanja ‘miga’ policiji da prikupi sve potrebne, relevantne podatke o tome šta se dešavalo u Jagodini, neće biti prave reakcije. A bojim se da to vreme već sad curi, jer od juče svi traže ko je čovek koji to govori a niko ne kaže ‘hajde da vidimo šta se tamo događalo’. Meni se čini da će to biti zaglavljeno negde u pravnim meandrima, krenuće tužilaštvo da nešto radi, ali da će krucijalna biti politička volja SNS”, objašnjava.

Naglašava da je SPS sada u neprijatnoj situaciju jer je svedok pomenuo i predsednika te stranke Ivicu Dačića i Aleksandra Antića kao ljude koji su prisustvovali takvim žurkama.

“Da se to događalo potvrdila je i Ana Brnabić još 2016. godine, da je imala poziv od Palme na takvu vrstu žurke”, kaže i dodaje da bi logično bilo da tužilaštvo već danas počne da se time bavi.

Upozorava da ukoliko pravna država u ovom trenutku ne bude reagovala, nije isključeno da “čir pukne”, da braća, roditelji očevi, reaguju i sve ode “u nekom pravcu koji bi bio za 21. vek potpuno ne prihvatljiv”.

“Kad pogledate sve te pokrete, desničare… Vi ste dogodine u Prizrenu, a do tad neka nam žene, sestre maltretiraju loklne kabadahije na način na koji su to činili Turci u Srbiji”, kaže.

Izržava sumnju da će Tužilaštvo u Jagodini da reaguje i poručuje:

“Mislim da Zagorka Dolovac mora da izađe iz zimskog sna, evo ga april, jeste hladno ali je već proleće i mora da izađe i radi svoj posao”.

Na temu pokretanja dnevnog lista „Nova“, kaže da je štampanje novina sada najveći problem.

“Sve štamparije u Srbiji kojima smo se do sad obratili su nas odbile. Obrazloženja su da su u pitanju tehničke nemogućnosti. Mi to tretiramo kao izgovor. Nama je potpuno jasno da u štamparijama u kojima se sada maksimalno štampa 250.000 primeraka ima mesta. To su moderne štamparije koje štampaju po 100.000 primeraka za sat”, kaže Drčelić i dodaje:

“Problem je nešto drugo, on se nalazi u sferi straha, političkog straha.”

Objašnjava da mnoge od tih štamparija nemaju dovoljno posla i novca da isplate radnike i “kada vas odbijaju onda je jasno da je tu prisutan strah da će izgubiti druge poslove”.

Zahvaljuje ljudima iz štamparije „Forum“ koji su jedini dali ponudu za štampanje, ali je problem što ne mogu da štampaju sve stranice u boji.

“Nama to u ovom trenutku nije prihvatljivo jer bismo voleli da kad izlazimo na kioske naovine budu u standardu na koji su ljudi navikli, ništa ispod toga u ovom trenutku ne deljuje normalno”, objašnjava Drčelić i poručuje da će novine svakako izaći, samo što se još uvek ne može da kaže u kom trenutku.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar