Novinar Đorđe Vlajić ocenio je da Srbija "sve više liči na despotiju, u kojoj su građanske slobode sve više suzbijane i gde institucije ne rade" i dodao da to nije "slika koju bi Zapad hteo da vidi iz Srbije".

„Meni to izgleda kao nameran slučaj. Prosto rekao bih da se ovde stvorilo nešto što nije mnogo podnošljivo ni Vučićevim mentorima iz inostranstva“, rekao je Vlajić u emisiji „Među nama“ na TV Nova o nedavnim tekstovima američkih medija o vlasti Aleksandra Vučića.

On je ocenio da Zapad „ne zanima mnogo kvalitet života u Srbiji, već ih zanima da ovde ne bude problem“.

„Srbija je najveća država na Balkanu i to jedini deo Evrope gde postoji ta klica nestabilnosti“, rekao je Vlajić.

„Kada je reč o Senatu SAD-a i raspravi o situaciji na Balkanu, meni se čini da kompletna ta rasprava i odnos Dereka Šolea i Gabrijela Eksobara prema svemu što se ovde događa je da oni Vučića smatraju korisnim čovekom koji će da završi posao koji treba da završi“, rekao je on.

Novinar Vladan Alimpijević istakao je da je zanimljivo to što se pojavio članak Njujork tajmsa koji je „očigledno duže pripreman“.

„Nije se Zapad odrekao vlasti u Srbiji, već samo šalje upozorenja“, rekao je on i upozorio da će ih biti još ako se nastave akcije kao što je bila poseta Aleksandra Vulina Moskvi.

Pogledajte celo gostovanje na početku vesti.

***

BONUS VIDEO – Kako teku pripreme za Vučićev miting i šta kažu građani?