Đilas: Ako ne uspe dijalog, slede protesti

Emisije 02. mar. 202122:43 > 22:54
Podeli:
Dragan Đilas Foto:Newsmax Adria

“Dijalog je poslednja šansa da izađemo iz krize na miran način i da dođemo do slobodnih izbora na kojima građani mogu da izraze slobodnu volju", rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, gostujući u emisiji "Pregled dana" na Newsmax Adria.

On je naveo da, u slučaju neuspeha dijaloga, slede protesti na ulicama.

Pročitajte još...

“Dijalog je poslednja šansa da izađemo iz krize na miran način i da dođemo do slobodnih izbora na kojima građani mogu da izraze slobodnu volju. Ako se to ne desi, onda nam preti ishod koji ne može biti dobar i protesti na ulicama”, rekao je on, dodajući da bez uspeha pregovora ne postoje izbori, pa time ni učešće opozicije na njima.

“Ako nema slobodne volje građana i ako imate pritiske na birače, onda tu nema izbora i mi nemamo potrebe da u tome učestvujemo”, poručio je Đilas.

On je rekao da očekuje da će učešće evroparlamentaraca u dijalogu doprineti ostvarivanju minimalnih uslova za učešće u političkoj trci.

“Ne mislim da će to biti idealni uslovi, ali očekujem da RTS postane javni servis koji će svima pružiti mogućnost da kažu šta misle, odnosno korektiv društva. Takođe, očekujemo da pronađemo model koji će sprečiti prikupljanje kapilarnih, odnosno sigurnih glasova u javnim preduzećima. Ako se te dve stvari ispune, Vučić nema aspolutno nikakve šanse da pobedi na izborima”, smatra Đilas.

Đilas je rekao da u fokusu opozicije treba da bude borba za fer izborne uslove, a da tek onda slede razgovori na koji način nastupiti na njima.

“Posle toga treba videti na koji način ćemo izaći na izbore i kako ćemo pronaći ljude za najodgovornije funkcije iza kojih će moći da stanu svi koji su protiv ovog režima. To znači da smo mi koji smo lideri opozicionih stranaka, a mete smo napada već godinama, aposlutno svesni da ne treba da budemo sutra u prvom redu”, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Gostovanje Dragana Đilasa u emisiji „Pregled dana“, možete pogledati u video prilogu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar