Boris Milićević

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i gej aktivista Boris Milićević izjavio je da doživeo ukupno sedam napada na ulicama. Gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S "Probudi se", on je podsetio da se poslednje nasilje desilo pre tri dana kada ga je nepoznati muškarac gađao glavicom kupusa, a zatim ga jurio s nožem u ruci.

„Do sada sam doživeo sedam napada, ali nisam pričao o tome. Neke napade nisam prijavljivao zbog toga što je sa mnom bila neka druga gej osoba koja se još nije otvorila i saopštila porodici“, kaže Milićević i dodaje da je pre ovog najnovijeg nasilja prošli put bio napadnut 2013. godine.

On smatra da sama LGBT zajednica ne govori dovoljno glasno i ne bori se dovoljno za svoja prava.

„Jedino ja i Predrag Azdejković prolupasno gostujući po televizijama i zalažući se Zakon o istopolnim zajednicama“, kaže Milićević.

Ipak, smadra da je čak i ako taj Zakon propadne „odlično sve ovo što je do sada urađeno“.

Podseća da je Predlog zakona o istopolnim zajednicama u proceduti i da će se nakon izjašnjavanja Saveta Evrope i Vlada konačno da se izjasni o tom dokumentu.

Milićević poručuje da je za bolji rade institucija i efikasniju zaštitu prava potrebna velika upornost.

„Građani i građanke Srbije mogu mnogo više da urade za poboljašane svog položaja. Institucije se teraju da rade svoj posao dok ne krenu da rade svoj posao“, zaključio je Milićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)