Gej aktivista Predrag Azdejković poručio je da LGBT zajednica želi "sve" i da će se boriti za potpunu ravnopravnost. "Hoću brak, hoću usvajanje dece, hoću sve. Borićemo se dok to ne dobijemo - da li će nam to ddati većina koja nas mahom gleda kao poluretardirane, videćemo. Naš cilj je da se izborimo za punu ravnopravnost i u tome nećemo da stanemo", poručio je Azdejković gostujući u jutarnjem programu televizije Nova S "Probudi se".

„LGBT prava ekstremno poalrizuju ovo društvo – za i protiv. Političari žele da to izbalansiraju, bili na poziciji ili u opoziciji“, konstatovao je Azdejković povodom problema u vezi sa donošenjem najavljenog Zakona o istopolnim zajednicama.

Azdejković je primetio i da Srbija ima premijerku koja je lezbejka i ima dete sa svojom partnerkom, ali da smo, ipak, i dalje daleko od Hrvatske koja je dozvolila da istopolni partneri usvajaju decu.

On je ocenio da premijerka Brnabić nije mnogo uradila za LGBT zajednicu.

„Ipak, da ona nije klimnula glavom Gordani Čomić i rekla ‘radi’, ne bismo ni govorili o Zakonu o istopolnim zajednicama. Tako da ja maštam da i to što nije javno, premijerka ipak nešto radi za LGBT zajednicu, ali da to nije pred kamerama“, rekao je Azdejković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (19)