Branko Čečen Foto:Nova S

Komentarišući napade narodnih poslanika u Skupštini Srbije na glumicu Jelisavetu Seku Sablić, Branko Čečen urednik u CINS-u rekao je u emisiji "Među nama" da su uvrede poslednje oružje koje poslanici mogu da "dohvate" i da to pokazuje izvesnu nervozu u režimu, da SNS više nije sigurna u svoju vlast i uspeh na izborima, pogotovu ako se promene uslovi.

Na pitanje da li je danas svaka takva osoba, koja kritikuje vlast, automatski neprijatelj, Čečen smatra da „mora da bude neprijatelj režima“ jer sustina izjave Seke Sablić je da ćeš dom napraviti tamo gde možeš svoju porodicu da učiniš srećnom i da to ova zemlja i politička garnitura ne samo da nije obezbedila, nego građani u rekama napustaju zemlju.

„Pošto nemaš argumente da se suprotstaviš nečijem mišljenju, uvrede su poslednje oružje koje možeš da dohvatiš i to pokazuje izvesnu nervozu u režimu, da SNS više nije sigurna u svoju vlast i  uspeh na izborima, pogotovu ako se promene uslovi“, istakao je on.

Na pitanje zašto je važno da Srbija zna šta predsednik jede, zašto se to objavljuje preko zvaničnog naloga predsednika Srbije i da li je to marketinška poruka ili nešto drugo, Čečen je rekao da je to sigurno marketinška poruka jer Aleksandar Vučić nije neki izuzetak.

„Sigurno je da svaki naš političar koji je ikada ušao u kasarnu seo da jede pasulj i mislim da mi u političkom marketingu  nismo odmakli daleko od Nikole Pašića, ali potpuno je jasno da je malo čudno da čovek sedi i jede pasulj u onako skupom odelu. Ta vrsta marketinga je jednostavna, zaostala iz duboke prošlosti, to je jeftin političkarski postupak da kad si u kasarni sedneš i jedeš pasulj kao i sva vojska“, naglasio je urednik u CINS-u.

Na pitanje da li je danas sve postalo marketing, pa i deljenje odlikovanja na koja smo navikli da se dešava jednog dana – 11. novembra, a sada imamo seriju deljenja iako su imena dobitnika ranije objavljena, Čečen je rekao da je lepo što odlikujemo lekare, ali da je roblem što paralelno sa tim predsednik se surovo obračunava sa dr Radom Panićem koji je rekao nešto što se njemu ne sviđa, što se sa funkcija skidaju lekari koji se bore protiv ovakvog načina ili odsustva ozbiljne borbe protiv epidemije.

„To je malo licemerno. Odlikovanja nisu skupa, to je takođe nešto kao jedenje pasulja“, rekao je Čečen.

O čemu je još govorio Branko Čečen možete pogledati u video prilogu: