Brakus: Vučić ima strah od igle, zato se ne vakciniše

Emisije 26. mar. 202107:46 > 10:55
Podeli:
Igor Braksu foto printscreen NOVA S

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se u svemu postavlja kao predvodnik, ali to nije učinio kad je u pitanju vakcinacija, iako je zagovara. Najrealnije je da se on plaši igle i zbog toga izbegava da se vakciniše”, rekao je u emisiji “Probudi se” radiovoditelj Igor Brakus.

Komentarišući to što je propalo lobiranje Srpske napredne stranke da se u Evropskom parlamentu ne govori o aferama, Brakus je rekao da to može da košta vlast u Srbiji.

Pročitajte još...

“Ovo je skupina izuzetno nesposobnih ljudi. Ovo što ovde mi trpimo i što je njima dozvoljeno da rade prevazilazi granice normalnosti, a kamoli pristojnosti, morala i poštenja. Kad malo pogledamo dublje šta se nama dešava od kad je na vlasti SNS, onda si svestan da je teško pronaći šta bi još moglo da se dogodi”, naglašava Brakus.

On se osvrnuo i na optužbe koje je glumica Danijela Štajnfeld iznela na račun svog kolege Branislava Lečića, navodeći da ju je silovao, ističući da je u pitanju ozbiljna stvar koju ne treba komentarisati.

“Ovo je jako ozbiljna stvar i previše ljudi ima sopstveno mišljenje o ovome. Ja ću svoje mišljenje da zadržim za sebe. Ovo treba da istražiti do kraja i da to bude posao koji će da obave državni organi. Tu ne mogu ja da imam svoje mišljenje, s kojim ću ući u neku vrstu relativizacije. Meni deluje sve kao ‘sapunska opera’”, naveo je on. Trebalo bi sačekati da se završi istraga i suđenje i onda bih ja eventualno imao pravo da izrazim svoje mišljenje”, istakao je on.

Komentarišući činjenicu da predsednik Aleksandar Vučić nije još uvek vakcinisan, iako je u nekoliko navrata najavljivao da će to učiniti, Braksu je istako da mu se čini da šef srpske države ima “strah od igle”.

“Mislim da je to najrealnije. Čovek je uvek predvodnik u svemu i sad odjednom nije predvodnik u vakcinisanju, iako ga zagovara. On je napravio takav sistem u kojem je on glavni i jedini i ukoliko se on ne vakciniše, neće ni oni koji pripadaju njegovoj ciljnoj grupi”, kaže Igor Brakus, dodajući da je vladin Krizni štab problematičan, jer ljudima koji ga čine niko ne veruje.

“Niti imaju snage, niti moći, naročito medicinski deo, da se suprostavi političkom delu. Medicinski deo Kriznog štaba je imao sreće, jer je Goran Vesić bio u Moskvi, pa su mogli da donesu ovo malo medicinskih mera”, objašnjava on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar