Podeli:
Foto: Video/Nova.rs

“Šapčani se nikad nisu ljutili na svoju vojsku niti će se ljutiti, to je naša vojska”, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u emisiji Među ogdovarajući na pitane novinarke kako se građani Šapca osećaju pošto im je vojska uskratila pomoć za opremanje privremene bolnice.

Vojska Srbije odbila je molbu Grada Šapca da mu privremeno ustupi 300 vojničkih kreveta, a radi opremanja alternativnih objekata za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa, uz napomenu da to nije u mogućnosti zbog ograničenih kapaciteta.

Ministarstvo odbrane je naknadno saopštilo da ono postupa isključivo po nalogu Vladinog kriznog štaba, napomenula je voditeljka emisije Među nama.

Zelenović je objasnio da je odluka o opremanju sportske sale Trgovinsko-ekonomske škole za potencijalni smeštaj pacijenata došla od zdravstvenog tima kriznog štaba Šapca.

“Napravljen je poseban tim koji je obišao sve objekte u gradu i po savetu epidemiologa iz Gradskog zavoda za javno zdravlje utvrđeno je da sala Ekonomsko-trgovinske škole najbolje odgovara. Dakle ima sedam ulaza ima, sedam različitih mogućnosti za ulaz medicinskog osoblja, za smeštaj i sve drugo”, rekao je Zelenović u emisiji Među nama.

On je objasnio i da građani Šapca ništa ne zameraju vojsci.

“Šapčani se nikad nisu ljutili na svoju vojsku niti će se ljutiti, to je naša vojska. Mi nastavljamo dalje da radimo, vojska radi neke druge poslove u gradu, to više nije tema ni za koga u Šapcu. Nama je važno da smo mi u stanju da obezbedimo novac da sami prebrodimo krizu”, rekao gradonačelnik Šapca.

Zelenović napominje da je krizni štab Šapca, po predlogu zdravstvenih institucija, odlučio i da dom srednje poljoprivredne škole u Šapcu stavi na raspolaganje medicinskom osoblju koje je u režimu specijalnog dežurstva.

“Naši zdravstveni radnici imaju gde da se odmore, prespavaju, istuširaju i spreme se za novi dan”, objasnio je Zelenović.

On je nabrojao sve mere koje je do sada preduzeo Šabac u borbi sa koronavirusom, a u koje spada i deljenje besplatnih maski građanima, konstantna dezinfekcija gradskih površina, kao i postavljanje punktova na kojima građani mogu da dobiju besplatna dezinfekciona sredstva.

Zelenović je odbio da odogovori na pitanje da li ostaje pri svojoj odluci da izađe na izbore, kao i da komentariše odonos predsednika Srbije Aleksandra Vučiće prema opoziciju u toku vanrednog stanja.

“Sada treba da razmišljamo o tome kako da budemo solidarni, kako sa se zaštitimo, kako da se nađe zajednička volja da se sve ovo završi. Da vidimo šta svako od nas može da uradi u okviru nečega što se može nazvati sistemom”, rekao je Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram