Kako odabrati najbolji klima uređaj za zimu

Black Friday 22. nov. 202113:48
Podeli:
Foto:Shutterstock

Ide zima i možda ste tek sad shvatili da će vam klima uređaj biti potreban. Mada se erkondišni uglavnom vezuju za letnji period – postaju sve značajniji kao podrška u grejnoj sezoni, budući da troše manje električne energije od ostalih grejnih tela koja rade na struju.

S obzirom na aktuelne prognoze, svakako su sjajna investicija i vreme je da razrešite sve eventualne dileme oko izbora klime koja odgovara vašim potrebama. A sada se ukazala sjajna šansa za takvu investiciju u okviru Shoppster Black Friday akcije.

Prvo što treba razumeti pri izboru klima uređaja je da to zavisi od veličine prostora koju je potrebno da ohladi, ili zagreje u ovom slučaju – u zavisnosti od toga birate snagu, kapacitet ili jačinu. Od toga najviše zavise i cene.

Najčešći izbor za stanove je klima od 12.000 btu (odnosno 13.000 btu ako planirate da je koristite za grejanje) koja pokriva oko 60 kvadrata, a Midea Inverter klima uređaj Extreme elegantnog dizajna, ispostavlja se kao jedna od najboljih varijanti kad je u pitanju odnos cena-kvalitet.

Šta zapravo znači “inverter”? To je oznaka koja vam značajno olakšava korišćenje, ali i omogućava da uštedite.

Za razliku od standardnih klima uređaja, gde se vazduh uduvava punim kapacitetom čak i kada temperatura ode iznad ili ispod zadate, oni sa inverter tehnologijom imaju promenljiv režim rada i sami „prate“ situaciju – na vama je da označite željenu temperaturu, a oni je održavaju tako što dogrevaju ili hlade kad temperatura u prostoriji padne ispod ili ode iznad označene. Na taj način, osim što ne morate da razmišljate da li bi trebalo ipak malo da ugasite uređaj, štedite i na energiji, jer ne rade punom snagom sve vreme.

Takođe, brzina dostizanja željene temperature kod inverterskih klima je brža nego kod standardnih, a različit je i temperaturni opseg. Dok standardne on/off klime rade na najviše do -5 stepeni, Midea Inverter klima uređaj Extreme ima opseg od -20°C do +30°C.

Energetska oznaka “A” označava uređaj koji troši najmanje električne energije, a wi-fi opcijom omogućeno je i upravljanje putem aplikacije na mobilnom telefonu ili tablet računaru. Tako, na primer, možete ugrejati ili ohladiti stan malo pre nego što uđete, dok se vraćate s posla, ili na daljinu podesiti optimalnu temperaturu za vaše ukućane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar