Za novi Ferrari nije dovoljno da budete bogati: 5 uslova za kupovinu

Auto 11. okt. 202118:12
Podeli:
Foto:promo Ferrari

Dobili ste milione na lutriji i sada želite da ostvarite svoj dečački san – kupovina Ferrarija. Cena više nije problem, ali ipak postoje još neki uslovi koje morate da ispunite kako bi vam proizvođač iz Maranela prodao automobil.

Ulazak u ovo ekskluzivno društvo pored visoke cene ima i nekoliko pravila koje morate da poštujete, jer Ferrari ima vrlo ograničenu proizvodnju i sam bira kome će prodati svoje sportske modele.

Kako piše Felipe Munoz, analitičar iz JATO Dynamics-a, proces nabavke novog Ferrarija je vrlo komplikovan i deo je neverovatne marketinške mašine italijanskog proizvođača. Ne samo da na ovaj način brend ostaje ekskluzivan već ovaj način prodaje omogućava da njihovi modeli koji se već nalaze na ulicama zadrže svoju vrednost tokom vremena. Ferrari uvek ima listu čekanja, a to čekanje može da potraje i do 4 godine kada se radi o ograničenim serijama, a njih dobijaju kupci koji su lojalni brendu iz Maranela.

Foto:Ferrari

Na ovaj način se obezbeđuje rast vrednosti brenda i njihovih automobila, jer se ekskluzivni modeli prodaju isključivo osobama koje će doprineti imidžu kompanije. Tako da ukoliko ste odjednom postali bogati i želite za sebe jednog „propetog konjića“, moraćete da ispunite nekoliko uslova:

Kupovina polovnog Ferrarija

Da bi se uopšte vaše ime našlo na listi čekanja za jedan novi Ferrari, potrebno je prvo dokazati kompaniji kako ste pravi ljubitelj marke. Najbolji način jeste kupovina najmanje jednog polovnog modela italijanske kompanije, a što je veća vrednost automobila to je i veća šansa da će vam Ferrari prodati neki novi model.

Poseta skupovima

Svi vlasnici Ferrarija prisustvuju skupovima koje organizuje italijanska kompanija, a iako to nije zvanična obaveza, preporučuje se da ispoštujete kompaniju kako ne biste završili na crnoj listi. Svaki potencijalni kupac novog Ferrarija bi trebalo da prvo sa svojim polovnim modelom poseti ove događaje kako bi bio primećen od strane proizvođača.

Nemojte da uznemirite Ferrari

Nije bitno da li vozite polovni ili novi Ferrari, prema kompaniji morate da se odnosite sa poštovanjem. Dakle, ukoliko ofarbate automobil u neku čudnu boju ili modifikujete agregat, garancija će vam biti poništena i biće vam zabranjeno da u budućnosti kupite automobil od Ferrarija. Primera radi, poznati DJ i producent Deadmau5 je ovo uradio svom Ferrariju i na taj način stigao na crnu listu:

Razvijanje odnosa sa dilerom

Kako bi kompanija uopšte bila i svesna vaše želje, morate ostvariti kontakt sa zvaničnim dilerom Ferrarija i iskazati svoje namere. Biće vam postavljeno dosta pitanja koje će značajno uticati na vašu šansu da postanete vlasnik novog Ferrarija.

Pismo namere

Ukoliko diler odobri vaš zahtev za kupovinu novog Ferrari modela, potrebno je što pre poslati pismo namere dileru, a isto tako i što pre uplatiti depozit koji se zahteva od vas. Na ovaj način pokazaćete dileru ali i kompaniji vašu ozbiljnu nameru da uđete u svet vlasnika ekskluzivnih italijanskih superautomobila iz Maranela.

Bonus video: Peugeot 9X8 – neverovatna hibridna mašina za stazu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar