Sve je poskupelo, a automobili možda i najviše. Kupiti krosover u full opremi za 20.000 evra trenutno se graniči sa naučnom fantastikom, ali mi smo uspeli da pronađemo takav automobil. Radi se o modelu Hyundai Venue koji se našao na našem testu, a u videu iznad pogledajte šta se dobija za taj novac.

Hyundai Venue nije poznat evropskim kupcima, jer se radi o krosoveru koji se do sada prodavao u Indiji, Južnoj Koreji, Severnoj Americi i Australiji. Ovaj model je od sada dostupan i u Srbiji, a radi se o pristupačnom automobilu koji je namenjen globalnom tržištu.

Činjenica da nije specifično namenjen za evropske kupce, ima svoje prednosti i mane. Kvalitet materijala i izrade nije na nivou modela Bayon, koji se proizvodi u Turskoj, ali je Venue zato jeftiniji od bratskog krosovera sličnih dimenzija. Zanimljiv je i pogonski sistem, jer testirani model pokreće 1,6-litarski atmosferski benzinac, a u ponudi nema malih, turbo agregata. Zbog toga je ubrzanje linearno, a sa 123 konjske snage, Venue je snažniji i od najmoćnijeg Bayona. Međutim, da bi se ta snaga dobila, potrebno je dosta rada sa menjačem kako biste stigli do visokih obrtaja, a to dovodi i do nešto veće potrošnje.

Hyundai Venue nije najbolji krosover koji smo vozili ove godine, ali je jedan od najpristupačnijih. Za testirani primerak u najvišem paketu opreme potrebno je izdvojiti 20.090 evra, a šta se za taj novac dobija, kako se ovaj model vozi, kao i koje su prednosti i mane, pogledajte u videu na početku teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram