Foto: EuroNCAP

Testovima bezbednosti podvrgnuti su brojni noviteti uključujući premijum vozila, a samo jedan nije osvojio maksimalne ocene.

U poslednjem krugu testova EuroNCAP je obradio dosad najveću seriju od čak 16 automobilskih modela. Među njima su bila i dva potpuno električna rivala, kineski Nio ET7 i američka Tesla Model S, koji uprkos godinama i dalje pruža uzorni nivo bezbednosti. Dobra je vest da su oba osvojila maksimalne ocene.

Foto: EuroNCAP

Ustvari, baš svi modeli su došli do pet zvezdica osim jednog. Među odlično ocenjenima su tako i Toyotini aduti, električni bZ4X, njegov klon iz Subarua, kao i Corolla Cross, model koji je naša redakcija nedavno testirala (pogledajte bonus video).

Foto: EuroNCAP

Brige nema ni za one koji biraju Nissanove novitete, modele X-Trail (naš test pogledajte ovde) i Ariya, koji su stigli do maksimalnih ocena.

Foto: EuroNCAP

Pohvale je zaslužio i Hyundai Ioniq 6 s odličnom zaštitom za odrasle putnike. Veliki Renaultov MPV, model Austral je položio s odličnim uspehom.

Foto: EuroNCAP

Konačno, na testu su se našli i premijum modeli, Range Rover i Range Rover Sport, a razlika među njima je u vidu bezbednosti minimalna.

Iz Kine su stigla tri modela. Osim spomenutog, testu su pristupili novi smart#1, kao i WEY Coffee 02. Svi su bili izvrsni. Smart se pokazao odličnim u zaštiti odraslih putnika, baš kao i mali krosover, piše Index.hr.

Verovali ili ne, jedini koji je ispustio jednu zvezdicu je najprestižniji model PSA koncerna, model DS9.

Foto: EuroNCAP

Automobil je kažnjen jer je u frontalnom sudaru bio suviše poguban, kako za ostale učesnike u saobraćaju, tako i za same putnike.

Bonus video: Vozili smo Toyotu Corollu Cross

Komentari

Svi komentari (0)