Foto: N1

Zimski period pred nama donosi niske temperature, puteve prekrivene vodom, snegom, ali i rizlom, kao i industrijskom solju. Sve navedeno spada u prave neprijatelje aluminijumskih felni.

Nije novost da su alu-felne vrlo osetljive, a koliko su zapravo sklone oštećenjima najbolje se vidi tokom zime. Industrijska so nagriza aluminijum. Uz to, na niskim temperaturama, ovaj materijal postaje krt, pa rizla i rupe na putu mogu da ostave ozbiljne tragove na točkovima. Koliko god da ste pažljivi mogu da se oštete čak i pri prelasku preko ivičnjaka na snegom prekrivenom parking mestu. A kada znamo da ovi naplaci, pored svega, nisu jeftini onda je jasno zašto je preporuka da zimske gume montiramo na čelične felne.

To se radi jer su čelični naplaci pre svega čvršći i mnogo lakše podnose niske temperature i zimske uslove vožnje, a so i rizla ih neće oštetiti. Ako ih negde i zakačite, neće se toliko primetiti, i što je još bitnije – neće zahtevati poseban tretman.

Čelične felne su daleko jeftinije od aluminijumskih. Takođe, postoji i opcija nabavke polovnih. Nemojte da vas brine pitanje udobnosti, jer svakako zimi vozite na zimskim gumama, a snežni putevi nikako ne pružaju mogućnost potpunog komfora. Montiranjem čeličnih felni gotovo ništa neće biti narušeno, osim eventualno izgleda, koji opet mogu da reše neke pristojne ratkapne.

Bonus video: Zašto saobraćaj stane čim padne kiša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar