Prve fotke: Novi Renault Kadjar „uhvaćen“ tokom testiranja

Auto 12. okt. 202113:38
Podeli:
Foto:Renault

Druga generacija krosovera francuske kompanije se sprema za svoj debi, a maskirani automobil je primećen i fotografisan tokom intenzivnog testiranja.

Aktuelni Kadjar je lansiran 2015. godine, a na polovini životnog veka je doživeo blagu restilizaciju pa je sada došlo vreme za potpuno novu generaciju.

Renault Kadjar deli platformu sa modelom Nissan Qashqai, a tako će biti i sa drugom generacijom koja će imati dosta toga zajedničkog sa krosoverom japanske kompanije, koji je u novom izdanju predstavljen ove godine, a koji smo nedavno vozili. Kao što možete videti na prvim fotografijama, novi Renault Kadjar će zahvaljujući kraćim prepustima imati nešto više sportski izgled, a prednji deo sa visoko postavljenim LED dnevnim svetlima izgleda dosta agresivnije i podseća na nedavno predstavljeni Megane E-Tech.

U principu, novi Kadjar bi trebalo da pozajmi dosta dizajnerskih elemenata od električnog Megana, ali u nešto blažem izdanju. Što se unutrašnjosti tiče, prve špijunske fotografije pokazuju da će i izgled enterijera biti sličan kao kod modela Megane E-Tech. Iako dosta kamuflaže skriva dizajn unutrašnjosti, sasvim je jasno da će akcenat u kabini biti na dva ekrana, digitalnoj instrument tabli i centralnom displeju koji će biti dostupan u više veličina.

Iako još nije saopšten datum zvanične premijere novog Kadjara, očekuje se da druga generacija francuskog krosovera bude prikazana javnosti krajem ove ili početkom sledeće godine. Prodaja na evropskom tržištu trebalo bi da počne tokom prvog ili drugog kvartala 2022.

Bonus video: Kad se ložiš na Mercedes, pa ga napraviš od drveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar