Polovni električni automobili su ogroman rizik

Auto 02. avg 202212:13
Podeli:
Foto: Promo/Ford

Svaki polovni automobil može biti „mačka u džaku“, a kada kupujete polovni električni automobil, tu tek može da vas dočeka vrlo neprijatno iznenađenje. Jedna porodica sa Floride je najbolji pokazatelj koliko treba biti oprezan pri kupovini polovnjaka na struju.

Spomenuta porodica je nedavno kupila polovni Ford Focus Electric iz 2014. godine, simpatični hečbek sa elektromotorom koji razvija 147 KS i baterijom koja je dovoljna za domet od oko 160 kilometara.

Ovaj primerak sa nešto više od 96.000 kilometara na satu platili su 11.000 dolara, a nakon inicijalnog mišljenja da su odlično prošli, desio se šok.

„U početku je sve bilo u redu. Obožavala sam ga, bio je mali, tih i sladak, a onda je odjednom prestao sa radom“, izjavila je vlasnica za KVUE News. Nakon samo šest meseci korišćenja, ovaj električni Focus je završio u servisu. Vlasnici je savetovano da zameni bateriju, i to po ceni od 14.000 dolara, i to bez rada majstora. Druga opcija je bila poražavajuća – otkup automobila za svega 500 dolara, odnosno 22 puta manje od sume koju su izdvojili za ovaj automobil.

Foto: Promo/Ford

Ipak, tu nije bio kraj njihovim problemima. Ubrzo su saznali i da baterije za ovaj model više nisu dostupne. Nije poznato šta je ova porodica sa Floride odlučila, ali je vrlo verovatno da su se odrekli od automobila za simboličan iznos.

Kako prenosi Index.hr, ova porodica je želela da podeli svoju priču i savetuje sve potencijalne kupce polovnih električnih automobila da se raspitaju o stanju baterije i konkretnom modelu. Ako se radi o starijem automobilu, treba biti oprezan, jer bi cena zamene baterije mogla da nadmaši ukupnu vrednost vozila.

Bonus video: Za sve one koji se spremaju da krenu na put automobilom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar