Otkrivamo najbolji trik za brzo rashlađivanje auta i testiramo Mazdu CX-5 VIDEO

Auto 26. jun 202222:04
Podeli:

Za samo jedan minut možete da izbacite vruć vazduh iz kabine automobila, a kako to da izvedete pogledajte u videu iznad. Osim saveta za brzo rashlađivanje vozila, u novoj epizodi emisije "Vožnja sa Tinom i Nebojšom" testiramo novu Mazdu CX-5 koja je brzo pokazala koje su joj prednosti, ali i mane.

Pred nama su tropski dani, a kada je vozilo parkirano na direktnom suncu, temperatura u kabini može dostići i 60 stepeni Celzijusa. Zato je sada važno znati koji su to najbolji načini za brzo rashlađivanje kabine automobila.

U okviru nove epizode naše auto emisije, Nebojša otkriva jedan od najefikasnijih načina za brzo izbacivanje vrelog vazduha iz vozila kako bi se što pre i što lakše postigla željena temperatura kada krenemo u vožnju.

Osim tog, dajemo još 4 saveta koji mogu pomoći da ne sednemo u baš vrela sedišta, da ne ispečemo ruke na volan i ručicu menjača i tome slično, ali i kako da koristimo klima-uređaj za što efikasnije spuštanje temperature.

Nije na odmet i paziti gde se parkiramo, pa ukoliko parkiranje u garaži ili ispod bilo kakve nadstrešnice nije moguće, pokušajte da nađete mesto koje, nakon što se vaš radni dan završi, neće biti obasjano suncem. Više o korisnim savetima pogledajte u videu iznad.

Ovoga puta na testu smo imali redizajniranu Mazdu CX-5, sa kojom smo prešli preko 1.000 kilometara, te je imala dovoljno vremena da pokaže svoje pravo lice. Da li je japanski SUV zastareo u odnosu na rivale, kakva je potrošnja s obzirom na to da ga pokreće atmosferski 2.0 motor, koliko košta i kako se vozi, pogledajte u videu na početku ovog teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram