Znate li koji je ovo Renault?

Oldtajmer 22. apr. 202209:53
Podeli:
Foto:Miloš Nikodijević

Nacrtan pod budnim okom Roberta Oprona, Renault Fuego je na prvi pogled bio prepoznatljivo francuski automobil, ali je njegova nesvakidašnja estetika bila univerzalno prihvaćena. Pred vama je jedan od retkih Fuega koji aktivno krstari ulicama Srbije.

Ono što je specifično za ovaj Fuego je činjenica da je u pitanju model za američko tržište, ali da je on ipak kupljen nov na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

„Auto je kupljen u Splitu 1987. godine u salonu. Moj prijatelj Petar ga je kupio tamo jer je živeo na Korčuli i vozio ga je oko 30.000 kilometara. U Srbiju ga je dovezao 1998. i tada ga je i odjavio. Zatim ga je ostavio u garaži sve ove godine, dok ga nije meni prodao.“ kaže vlasnik Sava.

Foto:Miloš Nikodijević

Prvo je usledila generalna motora, a zatim menjanje svih propalih gumenih delova. Farovi su matirali i Sava je uspeo da pronađe američku verziju.

Jedna strana automobila bila je izgrebana od bicikala iz garaže i matirana od slanog vazduha, te je automobil ponovo ofarban:

„Doveli smo ga u stanje potpuno novog auta. Svako dugme, svaki deo, sve radi, ali sam imao i sreće jer su komandna tabla i enterijer bili odlično očuvani. Fuego je ispao tako kako je ispao jer je uloženo u sve u šta je moglo da se uloži, i niko nije časio časa.“

Foto:Miloš Nikodijević

Najzanimljiviji detalj vezan za restauraciju jeste roletna zadnjeg vetrobrana koja je do Save stigla na potpuno nekonvencionalan način. Šta se tu desilo pročitajte ovde, gde vas čeka i velika foto-galerija ovog nesvakidašnjeg Renault-a.

Izvor: Autoslavia

Bonus video: Vozili smo prvi Renault Megane na struju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar