Foto:Ducati

Iz Ducati fabrike za sve ljubitelje naked motocikala stiže nešto novo. Posle Streetfighter V4 modela, Ducati se dosetio da napravi i manji Streetfighter V2, koji koristi agregat od Panigale V2 motocikla. Osim agregata, Streetfighter V2 i Panigale V2 zajedničko imaju još par stvari, ali zato sa većim “bratom” deli agresivan izgled i ergonomiju.

Iskustvo pri dizajniranju Streetfighter V4 modela pretočeno je u manji V2 i na papiru deluje da je Ducati našao odličnu meru između snage i upravljivosti. Ruku na srce, sa svojih 208 KS Streetfighter V4 je možda i prejak motocikl za svakodnevnu vožnju. Uvidevši taj problem, Ducati je rešio da ponudi i slabiju (jeftiniju) verziju Streetfightera i da na taj način zaokruži celu priču i da kupcima ostavi prostora za izbor.

Foto:Ducati

Pravom uličnom naked motociklu ne treba previše snage, već je potrebno da ta snaga bude u većoj meri dostupna na niskim i srednjim obrtajima. Kao što je već rečeno na početku, agregat koji pokreće Streetfighter V2 preuzet je iz Panigale V2 modela, ali uz određene izmene. Te izmene uglavnom se tiču isporuke snage i obrtnog momenta.

Foto:Ducati

Agregat je u principu potpuno isti kao na Panigale V2, sa tim što je Streetfighter slabiji za 2 KS.

Te 2 KS “izgubile” su se prilikom dizajniranja nešto drugačijeg izduvnog sistema, kao i prilikom pravljenja drugačije mape rada agregata kako bi se omogućila ravnomernija isporuka snage od nižih obrtaja.

Za one koji vole brojeve, Ducati Streetfighter V2 ima maksimalnu snagu od 153 KS (112,3 kW) na 10.750 o/min i maksimalni obrtni moment od 101,4 Nm na 9.000 o/min. Deklarisana potrošnja goriva iznosi ravno 6 litara na 100 km.

Foto:Ducati

Koliko je težak Streetfighter V2, kolika je zapremina rezervoara, kao i šta sve nudi od elektronike, pročitajte ovde.

Bonus video: Kraj za vožnju u pijanom stanju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar