Maradonin prvi auto je 128-ica koja je sada na prodaju

Auto 26. dec. 202111:14
Podeli:
Foto: Rudiecast / Shutterstock

Fiat 128 CL (128 Europe u Argentini) je prvi automobil koji je legendarni Diego Armando Maradona kupio, i to davne 1982. godine, a ovaj automobil je pronađen 2003. u kokošinjcu u predgrađu Buenos Airesa. Pronašao ga je Martin Varone, kolekcionar automobila, i on je rešio da sada ovaj automobil ponudi na aukciji.

Maradona je vrlo retko vozio ovu 128-icu jer je nedugo nakon što ga je kupio usledio njegov transfer u Barselonu, a zatim u Napoli, pa je sa usponom karijere i njegov izbor automobila postao dosta ekskluzivniji.

Legendarni argentinski fudbaler je najviše vozio modele Ferrari Testarossa i Porsche 911 Carrera 2 Cabrio. Na taj način, njegov prvi automobil je bio zaboravljen sve do početka ovog veka kada ga je pronašao Martin Varone. Ovaj kolekcionar je čekao pravi trenutak za njegovu prodaju, a to je rešio da učini godinu dana nakon smrti Maradone. Novi vlasnik ovog Fiata 128 dobiće i digitalni vaučer kao dokaz autentičnosti automobila.

Ukoliko ste kojim slučajem zainteresovani, kupovina se može izvršiti isključivo kriptovalutama, a početna cena je oko 400.000 dolara, a svi potencijalni kupci mogu poslati svoju ponudu do 15. februara 2022.

Kako piše Auto Klub, Fiat 128 je prvi put predstavljen davne 1969. godine, a kod nas je bio poznatiji kao Zastava 128, jer se ovaj model proizvodio i u Kragujevcu po licenci Fiata od 1980. godine.

Bonus video: O migavcima, pametnim semaforima i povoljnom Renou

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar