Elon Musk pozvao javnost da poseti kontroverznu fabriku Tesle u Berlinu

Auto 22. sep. 202110:35
Podeli:
Foto:shutterstock By Nadezda Murmakova

Kompanija Tesla otvara svoja vrata za posetioce koji žive blizu njihove nove fabrike u Nemačkoj. Ova fabrika, koja će proizvoditi modele američke kompanije za evropsko tržište često je bila na naslovnim stranicama medija, pogotovo zbog problema koji se tiču zaštite životne sredine.

Konstrukcija gigafabrike vredne 5,8 milijardi evra bila je pod budnim okom nemačke javnosti od samog početka izgradnje, a sada je izvršni direktor Tesle Elon Musk pozvao sve zainteresovane da posete fabriku za koju se očekuje da će početi sa radom tokom sledećeg meseca.

Izgradnja fabrike kasni, pre svega zbog apela nemačke javnosti da će imati loš uticaj na životnu sredinu. Elon Musk je u avgustu posetio Nemačku gde je razgovarao sa čelnicima države o ovim problemima, a još uvek se čeka potvrda pokrajine Brandenburg da je ovo postrojenje kompanije Tesla u skladu sa ekološkim propisima. Međutim, Elon Musk je na Twitteru pozvao sve zainteresovane građane Brandenburga i Berlina da 9. oktobra posete fabriku i da se sami uvere u njen kvalitet.

Posetioci će moći da uđu unutar fabrike, ali i da isprobaju Tesla Model Y, a najavljeni su i kamioni sa hranom koji će upotpuniti ovaj „vašar“. Očekuje se velika poseta pa je kompanija Tesla preporučila svima da koriste javni prevoz kako bi došli do fabrike. Svi posetioci moraju da ispune makar jedan od 3 uslova (vakcinisani, testirani ili preležali Covid-19).

Bonus video: Dovoljan je bio trenutak nepažnje, pa da Tesla završi u reci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar