Počela je najteža trka na svetu: Reli Dakar!

Auto 03. jan. 202107:53 > 10:24
Podeli:
Foto: Florent Gooden / DPPI / Red Bull Content Pool

Od 3. do 15. januara trajaće ovogodišnje izdanje relija Dakar, koji se po drugi put vozi kroz pustinje Saudijske Arabije. Vozače očekuje skoro 5.000 km trke, a prijavljeno je preko 300 posada, među kojima je i ove godine predstavnik Srbije, Gabor Sagmajster.

Tokom 14 dana vožnje kroz surove uslove ove daleke i velike zemlje, 309 posada u automobilima, kamionima, bagijima, na motociklima i kvadovima iskusiće potpuno nove kilometre u odnosu na prošlu godinu.

Ilustracija: Dakar Rally

Saznajte još:

Start i cilj trke biće u gradu Džeda, a ruta će prolaziti pred Crvenog mora i imaće potpuno nove brzince. Kako su organizatori preneli,  deonice će biti dosta sporije, samim tim i tehnički zahtevnije od prošlogodišnjih.

Celokupna ruta iznosi preko 8.000 km, dok će SS deonice biti u dužini od 4.788 km, sa ponekim razlikama za motocikliste i kamiondžije.

Pogledajte galeriju:

Ovo će biti 43. izdanje najteže terenske trke na svetu, gde će za titulu boriti vozači kao što su: Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah, Stephane Peterhansel, Nani Roma, Sebastien Loeb i drugi.

Srbiju će predstavljati Subotičanin, Gabor Sagmajster koji će po 14. put sreću okušati na svom KTM motociklu.

U susret reliju Dakar pogledajte zanimljiv video sa Kamaz kamionom u malo drugačijoj ulozi:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar