Foto: Promo

Miles Nürnberger od 1. jula 2021. preuzima dužnost direktora odeljenja za dizajn poslovne jedinice Dacia i tako se pridružuje upravljačkom odboru pod vođstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada. Nürnberger će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn i članu upravnog odbora Grupe Renault.

O Nürnbergerovom imenovanju se oglasio Denis Le Vot rekavši kako je veoma uzbuđen što će se Miles pridružiti timu, budući da Odeljenje za dizajn igra ključnu ulogu u strategiji poslovne jedinice Dacia. Dodao je i kako je novi Sandero dokaz sposobnosti njihovih dizajnera da oblikuju jednostavna, a istovremeno privlačna vozila.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što u ovako uzbudljivom trenutku za marku možemo da izrazimo dobrodošlicu Milesu Nürnbergeru. Miles je ugledni dizajner koji je svojim radom u Aston Martinu inspirisao mnoge. Njegovo iskustvo i želja da osnaži identitet marke kroz dizajn će biti od velike koristi za Daciju i tako će nam pomoći da prilagodimo marku vremenima koja dolaze” dodao je Laurens van den Acker.

Miles Nürnberger se 2008. pridružio kompaniji Aston Martin kao vođa odeljenja za spoljašnji dizajn. S vremenom preuzima funkciju kreativnog direktora, a 2018. postaje direktor odeljenja za dizajn marke. Nürnberger je, između ostalog, bio zadužen za dizajn prvog SUV-a marke, modela DBX, projekta Valkyrie kao i modela Vision i brojnih konceptnih modela.

Pre nego što se pridružio Aston Martinu, bio je član Citroënovog odeljenja za spoljašnji dizajn. Prva iskustva u svetu automobilskog dizajna stekao je u Lincolnu, marki kompanije Ford Motor Company.

Rođen je 1976. godine u porodici koja je negovala strast prema umetnosti, dizajnu i automobilima, a 1998. je diplomirao automobilski dizajn na Univerzitetu Coventry. Pre 12 godina dobio je nagradu za dizajn Concorso d’eleganza Villa d’Este za konceptni automobil One-77.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram