Foto: Shutterstock

CarVertical je obavio veliko istraživanje koje se bavi bojama automobila, jer one najčešće održavaju karakter vlasnika, što uključuje i način njegove vožnje.

Konzervativno nastrojeni vozači često biraju monohromatske boje, ali treba napomenuti da prema rezultatima istraživanja većina vozača zapravo prati aktuelne trendove.

Ti isti trendovi gotovno redovno zaobilaze crvenu boju, a sudeći po podacima CarVertical platforme, to i nije tako loše, jer upravo crveni automobili imaju veću šansu da budu učesnik saobraćajne nezgode. Prema ovom istraživanju, čak 60 procenata crvenih automobila proverenih na platformi učestvovalo je u udesima, što čini ovu boju najopasnijim izborom prilikom kupovine automobila. Kako prenosi Index.hr, smeđa (59%) i crna (57%) su takođe boje automobila koje češće od drugih završavaju u nesrećama, a slede žuta (55%), plava (54%), bela (50%) i siva (50%).

„Nije iznenađenje da crveni automobili češće učestvuju u udesima. Sportski automobili su obično crvene boje, a ljubitelji brze vožnje radije biraju crvene automobile nego konzervativni vozači. To je dovoljna pretpostavka zašto su crveni automobili na vrhu ove liste“, izjavio je Matas Buzelis, stručnjak za automobile u kompaniji CarVertical.

Bonus video: Peugeot 308 SW i otrežnjujuće iskustvo „pijane vožnje“

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)