Ovu nedelju stvarno ne treba da provodite pored šporeta i rerne. Hranite se lagano, budite u hladovini i pijte mnogo vode. Mi vam predstavljamo lak recept za fenomenalan sladoled.
Svi kompleksni dezerti zbog nesnosnih vrućina otpadaju iz igre. Na sreću, postoji niz ledenih dezerata koji olakšavaju duge dane – i ne podrazumevaju provođenje vremena u kuhinji. U tu kategoriju spada i ovaj jednostavan sladoled od kokosovog mleka, koji pre serviranja možete umočiti u tamnu čokoladu, piše 24sata.hr.
Sastojci
400 g kokosovog mleka
100 g šećera
250 ml slatke pavlake
½ kašičice ekstrakta kokosa
50 g kokosovog čipsa
Priprema
Pomešajte kokosovo mleko, pavlaku i šećer pa polako zagrevajte i mešajte kako bi se šećer rastopio. Sklonite s vatre i sačekajte pola sata da se ohladi. U ohlađeno umešajte kokosov čips i ekstrakt. Prelijte smesu u 10 kalupa za sladoled pa stavite u zamrzivač na pola sata. Zatim ih izvadite, ubaciteu svaki kalup drvene štapiće i vratite u zamrzivač na najmanje osam sati. Po želji ih umočite u čokoladu pre serviranja. Prijatno.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: