Tragičan kraj najpoznatije kobile sa Zlatibora

Podeli:
Foto: Instagram/imfashionbabe

Izgladnela kobila umirala je tri dana u agoniji na Zlatiboru, a uznemirujuće fotografije su se širile internetom. Na ovu vest sa popularne srpske planine ubrzo je reagovala modna blogerka Dunja Jovanić, koja je otkrila da je baš tu kobilu videla u septembru, da je bila u užasnom stanju, dok je vlasnik odbio njenu ponudu da životinju otkupi.

Udruženje Beta Beograd je primilo anonimnu dojavu o uginuloj životinji, piše portal Djole dog. U pitanju je kobila u vlasništvu čoveka koji iznajmljuje turistima male konje za jahanje. Ova kobila stajala je ispred restorana Koliba na Zlatiboru.

Zabrinuti građanin napisao je Udruženju Beta da je kobila uginula u najstrašnijim bolovima i agoniji, da su svi konji su u očajnom stanju, da im se vide rebra, hodaju po kamenjaru nepotkovani, stoje sedam i više sati po svim vremenskim uslovima, privezani kratkim kanapom, bez vode, hrane, zaklona.

Konj koji je uginuo je tri dana ležao u blatu i vodi, batrgao se u pokušajima da ustane, grizao travu i zemlju, rikao i na kraju samo teško disao, kako piše Djole dog.

Na tu vest je reagovala Dunja Jovanić, objavivši svoje lične snimke nesrećnog konja, koje je napravila u septembru.

„Ovo je ona ista kobila koju sam vam snimila letos, koja je toliko bila izgladnjivana, da kada sam joj pružila parče proje, dobro mi nije ruku odgrizla. Muve su je toliko napadale da nije mogla da stoji“, napisala je Dunja.

Dodala je da je pitala vlasnika kobile da je otkupi, a on ju je odbio i rekao da je životinja „prosto takva“. Pravdao se da konja jašu deca i da je „samo star“. Pisala je i Levijatanu, ali bez reakcije. Takođe je naglasila da je kobila stalno bila na istom mestu, zavezana, sa malo prostora za kretanje.

Pročitajte još:

„Ovaj konj stoji vezan na istom mestu zimi, leti, svaki božji dan i čoveku koji mu je vlasnik služi umesto bilborda, jer on nedaleko odatle iznajmljuje male konje za jahanje. Ovaj konj je u užasnom stanju, rebra mu se vide, prži se na suncu bez zaklona i vode, ne može jadan da se odbrani od muva, koje su mu čak u očima“, pisala je Dunja u septembru.

Na „Djole dog“ pišu da je odmah pozvan veterinar koji je rekao da ne radi jer je vikend, a onda je drugi rekao da ne može da dođe da leči tuđeg konja, dok ga ne pozove vlasnik. Policija je rekla da se obavesti veterinarska inspekcija, jer nije njihova nadležnost – i tako su prošla 3 dana. Onda se pojavila veterinarska inspekcija, napravila zapisnik, a JKP je odneo leš nesrećne životinje.

Rukovodilac Odseka za inspekcijske poslove opštine Čajetina Mićo Čubrak rekao je za da su po prijavi o uginuloj kobili, izašli na lice mesta, bila je i veterinarska inspektorka, ali kobili nije bilo spasa. Obdukcija nije rađena, rekao je dalje, i na osnovu zapisnika veterinarska inspekcija će podneti prekršajnu prijavu protiv vlasnika.

Veterinarska inspektorka Mira Mandić rekla je za Djole dog da ne sme da daje nikakve informacije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar