Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Beograđani su navikli na u vozilima GSP-a vide sve i svašta - ali ovakav prizor još nije zapažen - u autobusu se vozio i jedan galeb.

Fejsbuk stranica “Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva” redovno prenosi zanimljive prizore koje Beograđani zapaze i fotkaju dok se voze gradom.

Tako je nedavno na ovoj stranici objavljena fotografija neočekivanog putnika u autobusu na liniji 65. U pitanju je ni manje ni više nego – galeb!

Pticu je u rukama nosio jedan mladić, dok je devojka sedela pored njega. Navodno se ptica “izgubila” pa su galeba rešili da vrate do reke. Makar je to bilo objašnjenje u opisu fotografije.

Izgubio se u gradu pa ga vraćaju do reke. Linija 65.

Posted by Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva on Уторак, 15. септембар 2020.

Pročitajte još:

Ljudi su se u komentarima šalili, a neki su se pitali da li ptica uopšte može da se “izgubi” ili je ipak bila sposobna da sama nađe put do reke. Možda je bila povređena – svakako samo na osnovu fotografije ne možemo saznati takve detalje.

Inače, u Beogradu žive tri vrste galebova: obični ili rečni galebovi (ridibundus), zatim sivi galeb (canus) i morski i sinji galeb (michahelis/cachinans). Oni dostižu veličinu od 38 do 44 cm i raspon krila od 94 do 105 cm. Odrasle jedinke imaju tamno braon glavu. Telo je svetlosivo, na krajevima krila su crna a noge su crvenkaste boje. Tokom zime crna pera na glavi bivaju zamenjena belima, a ostaju samo dve tamne mrlje iza očiju. Rečni galeb živi dosta dugo. Maksimalna zabeležena dužina života je 32 godine.

***
Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar