Fotka godine: Uznemirujuć prizor devojčica na štiklama

Lifestyle 15. mar. 202113:55
Podeli:
devojčica
Foto: p77 / Zuma Press / Profimedia

Svet su svojevremeno zgrozile rijaliti devojčice koje se takmiče za "malu mis" napadno našminkane, u šljaštećoj odeći i štiklama, sa svojim bolesno ambicioznim majkama, ali - sad se mogu videti i na ulicama.

Fotografija prikazuje devojčice u kitnjastim ružičastim haljinama, našminkane do maksimuma, sa natapiranim kosama i loknama, u sandalama na štiklu, s ne previše zadovoljnim izrazima lica. Njihove majke, takođe u karnerima i perlama, preplanule i upadljivo našminkane, pokušavaju da drže stvari pod kontrolom – bar što se izgleda tiče. I baš kao u bekstejdžu onih bizarnih emisija tipa „Devojčice i tijare“, ne ide im najbolje, a prizor izaziva potpuno suptrotan efekat od željenog glamura.

Naslov ove fotografije je „Posle crkvenog venčanja“ i osvojila je drugo mesto na takmičenju za „uličnu fotografiju“ magazina The Independent Photographer, po izboru poznatog fotografa Martina Para.

Pročitajte još:

„Ova fotografija snimljena na putovanju na venčanju u Vekfordu u Irskoj zaista hvata atmosferu takvog događaja, svi su na pravim pozicijama. Žena sa leve strane, koja namešta haljinu svoje ćerke sa cigaretom u ustima, je sjajna, a svi ti ružičasti slojevi haljina čine sliku izuzetnom. Slučajnost je što su dva pobednička rada prenela složenu životnu situaciju u prelepo uravnotežene slike. Često dobijete moćnu fotografiju sa mnogo više jednostavnosti, ali za mene je pravi izazov ulične fotografije napraviti red od haosa“, rekao je Mar.

Inače, prvo mesto osvojila je fotografija „budističkog svetilišta pored puta“…

A treće – prizor iz jednog kubanskog dvorišta.

Pogledajte još neke izabrane fotografije.


*


*


*


*


*


*

***

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar