Dijetetičarka Pola Noris na Instagramu ima više od 110.000 pratilaca. S razlogom - svakom fotkom otkriva im jednostavan trik da svako jelo učine zdravijim i manje kaloričnim, a jednako ukusnim.
Na slici u nastavku predstavljena je salata s piletinom i pirinčem – u dva obroka koja na prvi pogled izgledaju isto. Pa, kako onda prvi sadrži 900 kalorija, a drugi samo 600?
Polovina mesa s tanjira na prvoj slici, na drugoj je zamenjena crnim pasuljem, a količina pirinča, semenki bundeve i avokada smanjena je na račun dodatne šargarepe, zelene salate i krastavca.
„S leve strane imamo 200 grama pilećih prsa spremljenih na dve kašičice ulja, jednu šolju pirinča, pola šargarepe, pola šolje zelene salate, jedan krastavac, šest čeri paradajza, pola avokada i dve kašike semenki bundeve. S desne strane je samo 100 grama piletine pripremljene na kašičici ulja, 100 grama crnog pasulja, pola šolje pirinča, jedna šargarepa, jedna šolja salate, dva krastavca, osam čerija, četvrtina avokada i kapika semenki od bundeve. Naravno, i leva porcija je okej, posebno ako vam je potrebno više kalorija“, navela je Noris.
Tako je u dve slike pokazala da jela koja izgledaju vrlo slično, nose istu količinu i pokrivaju iste ukuse, mogu da variraju u stotinama kalorija, zavisno od količine svakog sastojka koji se koristi.
„Ja sam oduvek volela dosta da jedem. Pa, eto primera onoga što radim tako da ne unosim previše kalorija, a opet pojedem dosta hrane“, istakla je Pola Noris i pozvala svoje pratioce da uoče razlike kod drugih obroka. Pokušajte i vi.
*
*
*
*
*
*
*
*
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare