Bez povrća i voća nema zdrave ishrane, ali nažalost u mnogim namirnicama danas imamo gomilu pesticida. Pronašli smo po 12 namirnica sa najviše i najmanje otrova.
Prema podacima neprofitne američke organizacije Environmental Working Group za 2019. uprkos pranju na više od 65 odsto povrća i voća ostaće štetne hemijske supstance.
Ako niste u mogućnosti da kupujete organske proizvode, bolje je da nabavite one koji nose manji rizik od hemijskih otrova, piše zadovoljna.hr.
Kako biste uklonili pesticide s voća i povrća, nije dovoljno oprati ih pod mlazom vode. Poželjno ih je oljuštitit, kao i iskoristiti tri kuhinjske namirnice koje efikasno skidaju otrove s voća i povrća- sodu bikarbonu, so i limun.
Dinja
Karfiol
Kupus
Kivi
Špargla
Plavi patlidžan
Papaja
Luk
Grašak
Ananas
Kukuruz
Avokado
Krompir
Celer
Paradajz
Kruške
Trešnje
Breskve
Grožđe
Jabuke
Nektarine
Kelj
Spanać
Jagode
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: