Pablo Lajl Foto: Jose A. Iglesias / Zuma Press / Profimedia

Odluka suda nije otišla u korist glumca.

Meksički glumac Pablo Lajl (36) osuđen je za ubistvo iz nehata, s obzirom na to da je 2019. godine zadao smrtonosni udarac Huanu Rikardu Ernandesu (63).

PROČITAJTE JOŠ:

Iako mu je pretila maksimalna kazna od 15 godina zatvora zbog incidenta koji je frapirao javnost, Lajl će morati pet godina da provede iza rešetaka.

Naime, u trenutku nesreće, Lajl je bio sa svojim pašenogom, a obojica su istakli da su bili u strahu za sopstvenu sigurnost nakon što je Ernandes izašao iz svog automobila.

Ernandes je, kako se navodilo, šakom udarao po prozoru na strani vozača, nakon čega je pašenog glumca izašao iz vozila i počeo da viče: „Ne udaraj po prozoru!“ On je naglasio i kako nije video fizički obračun svog rođaka i Ernandesa, koji je preminuo četiri dana kasnije u bolnici od traumatske povrede mozga.

Ipak, na video-snimku može se videti drugačije. Ernandes je počeo da udara po prozoru tek kada je Lajlov pašenog izašao iz automobila, a vidi se i da je Lajl napao muškarca nakon što je on već krenuo da se vraća u svoj automobil. Usnimljen je i tačan trenutak udarca, i to kada je Ernandes praktično otvorio vrata svojih kola. Lajl je tvrdio kako je udario muškarca u samoodbrani, dodajući da se plašio kako će ga on napasti prvi, kao i da je on naoružan, što nije bio slučaj. Dodao je i kako su njegova deca tada bila preplašena.

Pablo Lajl Foto: TNS / ddp USA / Profimedia

Inače, Pablo Lajl je u braku sa koleginicom Anom Arauho, sa kojom ima i dvoje male dece. Cela porodica provodi jako teške trenutke zbog ovog slučaja, a Pablov brat Horhe poručio je da je glumac emotivno uništen, i da nije planirao da oduzme nekome život.

Glumac se pojavio u Netfliksovom ostvarenju “Yankee”, a njegov prvi veći angažman bila je glavna uloga u „La sombra del pasado“.

BONUS VIDEO: Slučaj Mike Aleksića, dve godine od otkrivanja i godina suđenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar