Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prijatelji se mole za njega.

Britanski glumac Džulijan Sends nestao je prošlog petka tokom planinarenja u Kaliforniji.

PROČITAJTE JOŠ:

Spasilačke ekipe su otišle na planinu u blizini San Bernandina da traže Sendsa, ali zbog lošeg vremena i pretnje od lavine, morali su da obustave potragu, rekla je portparolka policijske uprave za „CNN“.

Ipak, kako je sada sa „Daily Mail“ rekao portparol odeljenja šerifa tog okruga, pretpostavlja se da je glumac bio u pokretu 48 sati nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Do ovih pretpostavki policija je došla zbog promene lokacije glumčevog telefona u nedelju, a bezuspešno su pokušavali i da stupe u kontakt sa Sendom. Navodi se da je razlog tome verovatno i to što se baterija na telefonu ispraznila, što dodatno otežava stvari.

Džulijan Sands Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Kako je za pomenuti medij dalje rečeno iz kabineta šerifa okruga San Bernardino, 15. januara 2023. godine su telefonski signali pokazali da se glumac kreće prema području Mt. Boldi.

„Zbog nedostatka mobilne usluge i najverovatnije ispražnjenog mobilnog telefona, teško je stupiti u kontakt sa Sendsom. Tragači sa zemlje i iz vazduha nisu mogli da lociraju nikakve dokaze u ovom području koji bi pomogli u lociranju gospodina Sendsa. Zbog opasnosti od lavina i uslova na stazi, zemaljske ekipe izvučene su sa planine u subotu veče“, istakao je portparol.

On je dodao i da će potraga sa Sendsom biti nastavljena „čim vremenske prilike to dozvole“.

U potragu su se juče uključila i glumčeva deca, Imodžen, Natalija i Henri, a spasioci su sinoć iz snega izvukli automobil za koji se veruje da pripada glumcu. Izvor blizak Džulijanovoj porodici rekao je da je on „najverovatnije bio dobro pripremljen za jednodnevno planinarenje“.

Brojni Sendsovi prijatelji i kolege oglašavaju se na društvenim mrežama i mole se da on bude pronađen živ i zdrav.

„Shrvan sam. On je vrlo blizak porodični prijatelj koji je bio itekakav pustolov. Izgovorio sam mnogo molitvi za njega“, napisao je filmski producent Kasijan Elves.

„Želim da Džulijan Sends bude dobro. On mi je prijatelj i inspiracija. Ovo su grozne vesti“, istakao je i Samjuel Vest.

Inače, glumac je svojevremeno govorio i u kakvim se sve neprilikama nalazio tokom planinarenja.

„Bio sam u Andima, uhvaćen u strašnoj oluji na visini od 3200 metara sa još trojicom“, poručio je on i rekao da su tada neki njemu bliski ljudi izgubili živote.

Glumačku karijeru je počeo u filmovima “Oksford Bluz” i “Polja smrti”, a tokom višedecenijske karijere pojavio se u mnogim značajnim ostvarenjima, među kojima su “Vorlok”, “Soba s pogledom”, “Vatel”, “Oušnovih 13” i “Napuštajući Las Vegas”.

BONUS VIDEO: Karl Malden – jedini srpski glumac dobitnik Oskara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar