Milenko Zablaćanski Foto: E-Stock_milos_rafailovic

Glumac Milenko Zablaćanski doživeo je tešku saobraćajnu nesreću 5. januara 2008. godine na putu Beograd-Zlatibor, a 22. januara preminuo je od posledica zadobijenih povreda.

Posle teške saobraćajne nesreće, nakon što je hospitalizovan, dve nedelje je bio u komi posle čega je premiuo.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, tog januara Milenko je bio na odmoru sa suprugom Snežanom i sinom Nikolom u vikendici u blizini Zlatibora, a zimovanje im je prekinula vest o smrti Snežanine tetke, te je porodica morala da se vrati za Beograd.

Međutim, umesto da se svi vrate automobilom kojim su i došli, Milenko je noć pre nesreće, zbog lošeg vremena, ostatak porodice poslao za Beograd autobusom i odabrao da se sam vrati automobilom.

„Godinu 2008. dočekali smo sa mlađim sinom i prijateljima u Gajevima na Zlatiboru. Tog 5. januara rešili smo da se vratimo u Beograd i zajedno u krugu porodice proslavimo Božić. Na Zlatiboru kiša još nije bila počela, valjda zbog visinske razlike, ali Milenko je ipak predložio da on krene automobilom, a moja prijateljica i ja, sa sinovima, autobusom. Sećam se kao danas. Rekao mi je: ‘Krenite, a ja ću polako… Videću, ako bude loše staću negde. Neću ništa forsirati’. Imao je prijatelje u Mačkatu, u Požegi, u Čačku su nam kumovi“, ispričala je supruga slavnog glumca u ntervjuu 2009. godine za „Press“, prenosi „Blic„.

Milenko Zablaćanski Foto: Printscreen YouTube

Snežana je za nesreću saznala od prijatelja, a nakon što je izgubila supruga svako putovanje na Zlatibor joj teško pada.

„Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ne bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas“, rekla je svojevremeno supruga Milenka Zablaćanskog, Snežana Vesković-Zablaćanski.

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar