Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS, Harry Page / News Licensing / Profimedia

Za majkom je zaplakao samo jednom.

Princ Hari nedavno je objavio monografiju pod nazivom „Rezerva“, a detalji koje je u njoj izneo ne prestaju da šokiraju svetsku javnost.

PROČITAJTE JOŠ:

On je u knjizi otkrio mnoge tajne britanske kraljevske porodice, a na samom početku dotakao se i smrti svoje majke Dajane.

O ovome je govorio i u emisiji „60 minuta“ kod Andersona Kupera.

Hari je u knjizi naveo da mu je vest o majčinoj smrti saopštio otac, sadašnji britanski kralj Čarls Treći, tako što je ušao u njegovu sobu i probudio ga.

Foto: Tanjug/Harry: The Interview on ITV1 and ITVX at 9pm on January 8/PA via AP

„Rekao je: ‘Pokušali su, dragi dečače, ali bojim se da nisu uspeli da je spase'“, napisao je vojvoda od Saseksa u knjizi, a Kuper ga je pitao da li je tada plakao.

„Ne, ne. U početku nisam pustio nijednu suzu. Bio sam u šoku, znate? Imao sam 12 godina, bilo je 7, 7?30 časova ujutru, rano. Otac je ušao u moju sobu, seo na moj krevet, spustio ruku na moje koleno i rekao: ‘Dogodila se nesreća. Ne mogu da poverujem'“, odgovorio je Hari.

Voditelj ga je tada pitao: „U knjizi si napisao: ‘Tata me nije zagrlio. Nikada nije bio dobar u iskazivanju emocija pod normalnim okolnostima. Ali, njegova ruka je još jednom pala na moje koleno i rekao je da će sve biti ok. Ali, posle toga dugo ništa nije bilo ok'“.

Hari je potvrdio da se sve zaista tako i odigralo, a istakao je i da mu je i sada teško kada vidi snimke sa sahrane svoje majke, te da ga je posebno zbunjivalo to što su potpuni stranci plakali za Dajanom, dok oni to nisu smeli.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Redman, File

„Mislim da je to bizarno. Vilijam i ja smo se smešili, sećam se da sam osećao krivicu“, objasnio je on dalje.

„Kada je kovčeg sa telom moje majke spušten pod zemlju, to je bio prvi put da sam zaplakao. Nikada nije bilo drugog puta“, priznao je Hari.

Dodao je i da su on i Vilijam dugo bili uvereni kako princeza Dajana uopšte nije mrtva, već da je rešila da se na neko vreme skloni od svega, te da će ih jednog dana pozvati. Onda je Hari jednog dana odlučio da od policije zatraži dokaze da mu je majka mrtva.

„Dokaz da je bila u autu. Dokaz da je bila povređena i dokaz da su upravo oni paparaci koji su je lovili u tunelu snimali fotografije, fotografije na kojima ona leži polumrtva na stražnjem sedištu automobila“, istakao je on.

Hari je u memoarima prepričao i jednu bizarnu stvar koja se dogodila nakon Dajanine smrti. Naime, njegova tetka Sara Mekorkvodejl je njemu i Vilijamu donela dve male plave kutije u kojima su bili pramenovi kose njihove majke.

„To je bio dokaz da je stvarno više nema“, napisao je Hari šta je pomislio kada je otvorio kutiju.

BONUS VIDEO: Memoari princa Harija Napisao ih zbog para, izjave o talibanima krajnje opasne i neprihvatljive

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar