Fara Foset i Rajan O'Nil Foto: GARY LEWIS / Bauer Griffin / Profimedia

Skandalozni detalji isplivali nakon njene smrti.

Fara Fosit i Rajan O’Nil svojevremeno su bili jedan od najlepših i najpopularnijih parova, a u ljubavi su bili 30 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, sve je prekinuto njenom smrću 26. juna 2009. godine, a poslednje dane svog života glumica je provela pod uticajem najjačih lekova, te nije bila u stanju da prepozna ni Rajana koji je sve vreme bio pored njene bolničke postelje.

Ona se tri godine borila sa rakom slepog creva koji je kasnije metastazirao i na jetru, a nakon što je umrla, Rajan je dao emotivnu izjavu.

Fara Foset i Rajan O’Nil Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

„Otišla je. Sada je s majkom i sestrom i Bogom. Voleo sam je svim srcem. Tako će mi nedostajati. Bio sam uz nju u njenim poslednjim trenucima i rekao sam joj koliko je volim. Sada je na boljem mestu“, izjavio je tada O’Nil.

On i Fara planirali su da se venčaju pred kraj njenog života, dok je još bila pri svesti, ali kako je glumac kasnije rekao, „jednostavno nije bilo vremena“.

Ipak, pravu istinu o zajedničkom životu slavnog para kasnije je otkrio njihov jedini zajednički sin i jedino glumičino dete.

Rajan O’Nil i Fara Foset Foto: Adam Scull / Landmark / Profimedia

Rajan je velika glumačka zvezda postao nakon uloge u filmu „Ljubavna priča“, da bi potom zaigrao i u jednoj od najpopularnijih serija „Gradić Pejton“. „Ljubavna priča“ donela mu je i nominaciju za Oskara, ali je njegov glumački talenat često ostajao u senci njegovog burnog ljubavnog života.

U glumačkim vodama je i završio slučajno, budući da ga ovaj poziv nikada nije zanimao, već je interesovao sport, a džeparac je zarađivao kao spasilac i bokser. U mladosti je čak završio i u zatvoru nakon što se potukao.

Karijeru boksera završio je jer je njegova porodica morala da se preseli u Nemačku gde je njegov otac dobio posao pisca na jednom radiju, te je Rajan u ovoj državi završio i srednju školu.

Rajan O Nil Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Iako se i tamo bavio boksom, ambiciozna majka ga je sve vreme gurala ka glumi, budući da je želela da joj sinovi budu bogati i slavni, te se trudila svim silama da ih ka tome i usmeri. Tako je Rajana, čim je maturirao, prijavila da učestvuje u nemačkoj seriji „Tales of Vikings“, ali kao kaskader.

Tu se zainteresovao za glumu, a kada se porodica vratila u SAD, dobio je uloge u serijama „The Virginian“ i „Dobie Girls“.

Početkom 1960-ih upoznaje glumicu Džoanu Mur koja je od njega bila starija sedam godina. Dopali su se jedno drugom, a već nekoliko nedelja nakon upoznavanja ona je bila trudna. Venčali su se 1963. godine i dobili ćerku Tejtum, a 11 meseci kasnije i sina Grifina.

Rajan O’Nil i Fara Foset Foto: GARY LEWIS / Bauer Griffin / Profimedia

U vreme kada je dobio decu, Rajan je imao tek 22 godine i nije bio spreman da preuzme odgovornost kakvu zahteva porodica. Uz to je dobio ulogu i u seriji „Gradić Pejton“, te ga je ovaj uspeh prilično poneo i više nije mario za porodicu.

Od Džoane se zvanično razveo 1967. godine, a tada je već uveliko bio u vezi sa koleginicom iz serije, Liz Tejlor-Jang, a iste godine dobili su i sina Patrika.

Džoana je ostala sama sa dvoje male dece, a i karijera joj je stagnirala, te se odala alkoholu i drogi, a decu je neretko zaključavala u sobu ili garažu.

Rajan O’Nil i Fara Foset Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Kada je shvatio u kakvim uslovima žive, Rajan je decu odveo kod svoje majke, a zatim i u internat. Međutim, u internatu se nisu najbolje snašli, pa je glumac ćerku i sona doveo da žive sa njim u Malibuu, s obzirom na to da se u međuvremenu razveo i od druge supruge i živeo je sam.

Ipak, ni ovo nisu bile najsrećnije okolnosti za decu, budući da je glumčeva kuća tada važila za leglo razvrata i orgija, uz drogu i alkohol.

O’Nil je tada pravio orgije sa Ursulom Andres, jednom od Bondovih devojaka, i Melani Grifit koja je u to vreme bila jedva punoletna.

Upravo sa Melani u krevetu ga je uhvatila njegova ćerka. S obzirom na to da je tada bio na vrhuncu slave, žene su „ludele“ za Rajanom, te je imao afere i sa Barbarom Strejsend, dizajnerkom Dajan von Furstenberg, glumicom Džoan Kolins, pevačicom Dajanom Ros, Bjankom Džeger, bivšom ženom Mika Džegera.

Fara Foset i Rajan O’Nil Foto: h84 / Zuma Press / Profimedia

Početkom sedamdesetih Rajan je imao i velikih problema sa desetogodišnjom ćerkom Tejtum koja je bila veoma temperamentna, te joj je ponudio da glumi sa njim u filmu „Mesec od papira“ kako bi je smirio i zainteresovao za nešto.

Ona je to prihvatila i za svoj glumački debi osvojila je Oskara kao najmlađa glumica u istoriji u to vreme. Iako bi bilo logično da je ovo usrećilo njenog oca, njegova reakcija bila je užasna.

Naime, Rajan je bio ljubomoran što je njegova ćerka osvojila nagradu, a on ne, te je devojčicu – istukao. Navodno, čim mu je javljeno da je njegova ćerka dobila nagradu, Rajan joj je udario šamar i verbalno je zlostavljao, čak je rekao i da se „toj lenčugi posrećilo, te sada misli da je nešto bitno napravila“.

Tejtum je o svemu ovome pisala u autobiografiji, a tu je navela i  da joj je otac, kada je imala tek 11 godina, prvi ponudio kokain, baš kao i njenom bratu. Dalje je navela i da su je na svakodnevnim žurkama u kući njenog oca njegovi prijatelji seksualno iskorišćavali, a da se on na to nije obazirao. Početkom devedesetih su Rajana i Njegovog sina Grifina uhapsili zbog posedovanja droge i lekova, a Grifin se i danas nije rešio zavisnosti.

Faru Fosit upoznao je 1979. godine i kako je rekao, „ljubili su se dok im usne nisu poplavele“.

Ona je tada bila jedna od najpoželjnijih glumica Holivuda, a proslavila ju je uloga u seriji „Čarlijevi anđeli“. U to vreme bila je udata za O’Nilovog dobrog prijatelja Lija Majorsa.

„Kada sam je video, sve divlje u trenutku je iza­šlo iz me­ne. Nikad joj nisam bio neveran“, rekao je glumac svojevremeno.

„Bila sam toliko očarana njegovom pojavom da nisam razmišljala ni o čemu drugom u tom trenutku“, istakla je Fositova.

Nikada se nisu venčali zato što na to nije želela, čak ni kada su 1985. godine dobili sina Redmonda. Da nije sve bilo tako idilično govori činjenica da se glumac zbog svoje voljene posvađao i sa ćerkom.

„Tej­tum nikad nije volela Faru. Go­to­vo pa me nate­rala da biram između njih dve. U redu, o­na mi je ćerka, ali Fara je žena s koj­om spa­vam! Nitko mi ne može narediti da raskinem s njom, a pogotovo ne dete“, izjavio je Rajan jednom prilikom.

Glumcu je 2001. godine dijagnostikovana leukemija, a tada se dodatno zbližio sa Farom, kao i sa svojom decom, mada se sa naslednicima nikada nije potpuno zbližio. Leukemiju je uspešno prebrodio, a Fara je ubrzo obolela od karcinoma debelog creva.

Fara Foset i Rajan O’Nil Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia

Govorio je kako mu je jako teško što „ona umire i niko ne može da je spase“, ali su mnogi i u tome videli zle namere.

Njegov sin Grifin tvrdio je da je to sažaljenje bilo samo trik njegovog oca i da je Rajan želeo da se dokopa glumičinog testamenta. Grifin je u tvrdnjama otišao toliko daleko da je rekao da je Rajan ljubomoran i na Farinu bolest.

„Kad je Fara obolela, sećam se da je vikao: ‘Ne, ti ne umireš, ja umirem! Ja imam rak’, a ja sam mu rekao da to nije u redu jer je već pre­boleo leukemiju. On je najveći ego­centrik kojeg možete da za­mislite“, izjavio je Grifin.

Da u tome ima istine, govori i činjenica da je O’Nil na sahrani svoje voljene pozvao na piće rođenu ćerku jer je nije prepoznao, a već sutradan je uhvaćen kako se „igra“ na plaži sa dosta mlađom plavušom.

Uprkos svemu, Fara Fosit mu testamentom nije ostavila ništa. Glumac je 2017. godine ponovo oboleo, ovog puta od raka prostate, zbog čega je morao da ide i na operaciju. Uz njega je tada bio njegov i Farin sin Redmond.

„Imam volju i želju da se borim protiv svih ovih stvari, ali ako i umrem barem ću napokon biti sa svojom devojkom. Ona se nije bojala smrti, pa se neću bojati ni ja“, izjavio je Rajan nedavno.

Glumac ni danas nije u dobrim odnosima sa svojom decom.

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar