Foto:EPA-EFE/BALAZS MOHAI

Gestom oduševili sve.

Legendarni hevi metal bend „Metallica“ odlučio je da pruži novčanu pomoć Turskoj i Siriji koje su pogođene teškim zemljotresom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako su objavili na svojoj zvaničnoj stranici na Instagramu, oni će donirati 250.000 dolara, odnosno nešto više od 230.000 evra humanitarnim organizacijama „Direct Redclif“ koja obezbeđuje medicinsku opremu i „World Central Kitchen“ koja radi na pripremi 125.000 obroka dnevno u regijama pogođenim zemljotresom.

Donaciju obezbeđuje neprofitna organizacija „All Within My Hands“ koju je bend osnovao 2017. godine u culju borbe protiv gladi, podrške obrazovanju i drugim humanitarnim organizacijama.

„Nedostaju nam rieči kojima bismo opisali razaranje u južnoj Turskoj i severnoj Siriji. Potres magnitude 7.8 pretvorio je cielu regiju u ruševine. Broj mrtvih i dalje raste. Dve partnerske organizacije naše firme „All Within My Hands“, „Direct Relief“ i „World Central Kitchen“, rade na terenu i pružaju medicinsku pomoć i hranu žrtvama ove katastrofe. AWMH daje 125.000 dolara bespovratnih sredstava svakoj organizaciji kako bi podržao njihove napore“, stoji u zvaničnom saopštenju benda na Instagramu.

BONUS VIDEO: Prvi nastupo na Exitu, prvi nastup pripao treš metal bendu iz Inđije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar