Bosanski kantautor ponovo je dospeo u žižu javnosti nakon brutalnog prebijanja njegovog sina u Baru.

Mladi atletičari iz Bosne i Hecegovine koji brane boje Atletskog kluba Sarajevo napadnuti su pre nekoliko dana u Baru, a otac jednog od njih je pevač Al Dino, čije je pravo ime Aldin Kurić.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov govor u emisiji „Novi dan“, tokom kojeg je govorio o tome na koji način je objasnio sinu incident, privukao je veliku pažnju javnosti.

„Mom sinu će biti potrebno vremena da shvati da je oproštaj jedini način. Nisam vernik praktikant, ja sam vernik svih vera. Od svake vere sam uzeo ono što mi se sviđa. Moramo se dobro zapitati kud gonimo. Smiren um donosi rešenje. Krv se krvlju ne pere. Kako se pere fleka od krvi, pa pere se hladnom i čistom vodom. Pogledajte tu simboliku. Za sve naše gluposti ići će deca u rovove, a majke u crnine. Ja to govorim ljudima. Vreme je da stanemo”, naveo je on.

Inače, Al Dino iza sebe ima pet studijskih albuma, a karijeru je počeo 1998. godine. Numere poptu „Čaršija“, I sad me po tebi poznaju“ „Tu sam ja“ i „Kopriva“ pronašle su put do slušalaca u celom regionu i njemu donele status uspešnog izvođača.

Osim pesama koje publika dobro zna, Kurić je pre nekoliko godina bio tema medija i zbog nasilja koje je doživeo od strane tadašnje supruge Arduane Pribinje-Kurić.

„Te večeri sam normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos dodatno je eskalirao zato što Harun nije želeo da ide kod majke. Posle toga usledio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: ‘Ubila me je kao vola u kupusu'“, ispričao je tada Al Dino i dodao da mu je najteže palo to što su njihovi sinovi, gledajući sve to, vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje.

„Nisam vaspitan da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše dece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom, za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želeo da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše dece“, ispričao je tada za Blic.

Razvod je usledio nakon dve godine, Arduani su pripala deca, a Al Dinu plaćanje alimentacije.

BONUS VIDEO: Vladika Grigorije: Religija ne sme da bude izgovor za nasilje i netrpeljivost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar