Edvard Džejmsa Olmos Foto: EPA/CHEMA MOYA

Glumac Edvard Džejms Olmos rođen je 24. februara 1947. godine u Los Anđelesu.

Najpoznatiji je po ulogama admirala Vilijama Adama u seriji „Svemirska krstarica Galaktika“ i poručnika Martina Kastilja u seriji „Poroci Majamija“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored toga, zapažene uloge imao je u ostvarenjima kao što su „Selena“, „Blade Runner 2049“, „Dva pištolja“, „Posle oluje“, „Narkos“ i drugim.

Edvard je vodio tešku bitku sa rakom grla, a poslednju seriju zračenja imao je prošle godine. On je sada otvorio dušu i otvoreno govorio o svojoj borbi sa opakom bolešću.

„Ovo mi je prvi put da javno pričam o tome. Da, imao sam rak grla. Gotovo samo što sam se iščupao, 20. decembra sam poslednji put bio na zračenju. Mesecima dotad sam išao na terapije i ovde (na grlu) još imam kvržicu. Zarasta tako, posle svega… „, počeo je on priču u podkastu „Mando & Friends“.

Edvard Džejmsa Olmos Foto: EPA/PAUL BUCK

„Pet doktora me je gledalo. Pre nego što smo krenuli u okršaj, jedan mi je rekao: ‘Moram samo nešto da kažem, mi ne znamo kako ćete posle da zvučite’. ‘Šta?!’, pitao sam. ‘Znate, uslovno rečeno, napadaćemo i glasne žice. Celo grlo. Znači, ovo će sve uticati na to kako gutate, govorite, dišete…’, rekao mi je. Mnogo mi je prijatelja pomrlo od ovoga. Strašna je to bolest“, nastavio je glumac.

Kaže i da je, zbog svega, dosta oslabio.

„Bio sam baš u formi. I sad sam. Plivam po milju na dan, najmanje, nekad i dve. Svaki dan. Onda veslam, dižem tegove… Ali telo mi se slomilo dok sam bolovao. Nisam hteo te cevčice, a kroz njih su me hranili jer nisam mogao da gutam. To mi je mnogo teško palo. Nekako… Razumem koliko je život, u stvari, lep. Ovo me je, da kažem, iskustvo, umnogome promenilo. Mnogo šta me je dovelo do ivice, ali ovo… Ovo je bilo blizu (smrti)“, zaključio je glumac u podkastu.

BONUS VIDEO: Karl Malden – jedini srpski glumac dobitnik Oskara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar