Leana Petrović Vučković Foto: Printscreen/YouTube/Leana Petrović Vučković

Leana Vučković, ćerka legendarnog Aljoše Vučkovića, krenula je očevim stopama, ali je u jednom trenutku njen život otišao u drugom smeru.

Leana Vučković je 1999. godine upisala Fakultet dramskih umetnosti, zajedno sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić i uspešnim glumicama, u klasi Predraga Bajčetića.

PROČITAJTE JOŠ

Kako mnogi smatraju, bila je jedna od najtalentovanijih glumica u klasi, međutim, u život joj nije išlo sve po planu. Rano je počela da koristi narkotike, a onda joj je život krenuo u u drugm smeru, postepeno je krenula silaznom putanjom.

Njeni roditelji suočavali su se sa velikim problemom i teškom životnom krizom, međutim, nisu se predavali i verovali su da spas, ipak, postoji.

Leana je, nakon dugogodišnje borbe sa zavisnošću od narkotika, na kraju završila u zatvorskoj bolnici na odvikavanju. Prvobitni napori njenih roditelja nisu urodili plodom, a Leana je odlukom suda privedena na obavezno lečenje od teškog oblika bolesti zavisnosti, kako su tada pisali su mediji.

Leana Petrović Vučković Foto: Printscreen/YouTube/Leana Petrović Vučković

Jednom prilikom, glumac je prokomentarisao pisanje medija o problemima sa zavisnošću njegove ćerke.

„Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju“, rekao je Aljoša Vučković svojevremeno za „Story“.

Leana je uspela da se izvuče iz pakla droge, a sada predaje na Univerzitetu Džon Nezbit i ima dete, pa se  i čini se da je svoj život sredila po svim pitanjima.

Međutim, ovo nije jedina poteškoća kroz koju je naš glumac prošao u životu.

Naime, Aljoša je krajem 2018. godine otkrio da se bori sa opakom bolešću, te i da će se na neko vreme ili trajno povući iz javnog života. Glumac je bio na lečenju u jednoj od beogradskoj bolnica, ali je kasnije otpušten na kućni oporavak. Aljoša je tada, po izlasku iz bolnice, progovorio o svom zdravstvenom stanju.

„Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedini razlog žašto ne glumim“, rekao je glumac tada za „Avaz“.

I narednih godina ostalo je tako – glumac je vodio miran život daleko od medija, ističući da su mu supruga Edita i ćerke Leana i Sara najveća podrška i oslonac.

Situacija se promenila kada je objavljena vest da će Aljoša Vučković biti deo serije „Azbuka našeg života“, što je obradovalo sve njegove fanove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare