Živka Matić Foto: Printscreen/YouTube

Glumicu Živku Matić javnost pamti po brojnim ulogama u televizijskim serijama.

Glumica Živka Matić rođena je 1923. godina, a slavu je stekla igrajući u serijama “Ljubav na seoski način” i “Građani sela Luga”.

PROČITAJTE JOŠ:

Živka je rođena 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim ubrzo se našla kao siroče, a usvojio ju je bankrarski činovnik, piše „Kurir.“

Ona je glumila u humorističkim televizijskim serijama i na taj način zadobila poverenje publike, ali malo ko je zna da je starost dočekala na ulici, kao beskućnica.

Živka Matić Foto: Printscreen/YouTube

Umrla je u 75. godini u svom rodnom Požarevcu, 1998. godine. Svi su nekada uživali u njenim ulogama, ali malo ko je znao da je umrla u najvećoj bedi, kao beskućnica.

Scena na Živkinom grobu cepa srce i dan-danas. Naime, preko 20 godina na njenom grobu nije postojao spomenik, a tu nepravdu ispravili su njeni rođaci, koji su joj podigli spomen ploču.

Podsetimo, Živku Matić gledaoci najviše pamte po ulozi u TV seriji „Građani sela Luga”, za koju je u paru sa čuvenim Batom Živojinovićem dobila nagradu, ali je i pored te uloge imala brojna filmska ostvarenja.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare