Jelena Karleuša Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica godinama ističe kako ne konzumira hranu životinjskog porekla i ne nosi odeću i obeću od prave kože.

Pevačica godinama ističe kako ne konzumira hranu životinjskog porekla i ne nosi odeću i obeću od prave kože.

PROČITAJTE JOŠ

Jelena Karleuša je već navikla javnost da mišljenje menja kao čarape. O tome smo više puta pisali, a novim potezom je to ponovo potvrdila.

Jelena Karleuša Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Naime, glasna veganka je na žurku magazina „Story“ došla sa „Balenciaga“ torbom od 3.400 evra, koja je, kako je naglašeno na zvaničnom sajtu ovog brenda, napravljena od prave teleće kože.

Foto: Printscreen/balenciaga.com

Podsetimo, Jelena je prošlog leta nastupila u Leskovcu na „Roštiljijadi“, iako je nedeljama kritikovana zbog te odluke. Tada je izjavila da peva „ljudima, a ne roštilju“.

Nekoliko godina pre toga oštro je kritikovala ljude koji konzumiraju meso i bilo koju hranu životinjskog porekla.

„Zašto ljudi piju mleko od krave, a ne ljudsko?“, upitala je pevačica u novembru 2018. godine.

„Jaja su menstruacija od kokoške. Mi kao ljudska vrsta, jedemo menstruaciju druge vrste. Divno, zar ne?“, upitala je Karleuša jednom prilikom, a kasnije objavila fotografiju sa odmora, na kojem je konzumirala ista ta jaja.

Jelena Karleuša Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Oni koji kažu ‘ja ne ubijam životinje, ja kupim već ubijeno, već je mrtvo’, moraju znati da se u pravosudnom sistemu ljudi, to zove ‘naručilac ubistva’. Proglase vas krivim i ruke su vam krvave. Prestanite da tražite izgovore, kako bi mirne duše jeli leš. Budite promena, budite plemeniti.“

„Više ne jedem meso i ne nosim krzno. Bunde ću spaliti. Javno. I neću stati dok čitav Balkan ne proključa od besa zbog moje odluke. Marš“, napisala je na svom Tviter nalogu u julu 2016, kada je, očigledno, bila najviše „zagrejana“ za ideju da sebe predstavi u ovom svetlu.

Iako je u tom periodu bila prilično zadrta kada je u pitanju ideja konzumacije mesa, čini se da su se strasti vremenom stišale. Bunde nisu spaljene, Balkan nije proključao od besa zbog njene odluke, a ona ovih dana ponosno šeta crvenim tepihom sa torbom od prave kože.

BONUS VIDEO: Jelena Karleuša govori o nastupu na Roštiljijadi