Miroslav Ilić, Vesna Zmijanac i Tihomir Stanić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Dragan Mujan/Nova.rs

Retko koja javna ličnost otvoreno govori o svom životu, ali su mnogi sa naše javne scene otkrili da imaju ili su imali problema sa alkoholom.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić je kazao da se pred ikonom Svetog Đorđa zakleo da će prestati da pije. Legendarni pevač objasnio je da se do pre 30 godina nije odvajao od čaše, ali da je u jednom momentu shvatio da mora da preseče i reši se ovog poroka.

„Sve do 1989. godine sedeo sam s društvom po kafanama, pio i lomio čaše. Loše sam podnosio alkohol i kad bih se otreznio, shvatio bih da mi se ne sviđa kako sam se ponašao. Jednog jutra sam se probudio, stao ispred slavske ikone Svetog Đorđa prekrstio se i rekao – ‘Budalo jedna, nećeš više da piješ.’ Tako je i bilo, presekao sam to kao makazama – priča Ilić za Informer i dodaje da je shvatio da u kafani može lepo da se provede i bez opijanja“, rekao je Miroslav.

Miroslav Ilić Foto: Filip Kriančanić/Nova.rs

Vesna Zmijanac

Proslavljena pevačica u mladosti je živela burnim životom, ali je kasnije odlučila da se smiri i povuče u svoju vikendicu na Bukulji. Vesna je jednom prilikom otkrila da je konzumirala veliku količinu alkohola, ali da to više ne radi.

„Znala sam da odem na groblje na Bukulji, tamo sednem na grob neke babe i popijem po devet čokanjčića rakije, a onda me uhvati san. Verujte mi, nema ništa tužnije od pijane žene. I sama sam sklona tom poroku, za koji opravdanja nema, niti ga tražim. Tužno je kada žena svoj jad i očaj blaži alkoholom“, priznala je pevačica.

Foto: Leteći

Tihomir Stanić

Glumac Tihomir Stanić gostovao je u jednoj emisiji gde je otvoreno pričao o greškama u prošlosti i otkrio da je u jednom periodu pio i do 2 litra alkohola dnevno.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam pio mnogo i neumereno. Srećom, prestao sam u 42. godini, zato to nije uzelo toliko maha. Nije se toliko videlo, jer kada je čovek mlad on podnese i razne druge tekobe, a ne samo alkohol“, rekao je Tika.

„Prestao sam da pijem 1. aprila 2002. godine, znači, ne pijem već 20 godina. Ranije sam rekao da neću piti 18 godina, dok ne postanem punoletan, trezan, ali kad je došla ta 18. godina, nije mi palo na um da nastavim. Ja pričam mnogo o tome i svi mi kažu nemoj, ali ja i dalje pričam zato što mislim i video sam nekoliko primera da mogu da utičem na ljude. Pričati o tome, utiče pozitivno na ljude da se oslobode tog zla, koje se zove alkohol.“

Tihomir Stanić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danica Maksimović

Glumica Danica Maksimović je, takođe, imala problema sa alkoholizmom i priznala je da je pre mnogo godina pila i po litru i po votke dnevno.

„Bila je litra i po votke dnevno. Ljudi piju na moj račun, uzela ja honorar iz banke i hoću da se provedemo, ali onda dođeš do ivice provalije, i onda shvatiš da moraš da staneš i staneš. I moraš da imaš nekog uz sebe, nekog najiskrenijeg prijatelja, koji će da ti kaže stop“, rekla je Danica.

foto: nova.rs/video

BONUS VIDEO: Ne piti alkohol u Srbiji je društveno neprihavatljivo

Komentari

Svi komentari (0)