Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/M.M./Mateja Stanisavljevic/Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen/YouTube/Luke Black

Javni servis Srbije objavio je listu učesnika koji će se takmičiti na festivalu "Pesma za Evroviziju '23". Među gomilom novih lica koje većinska publika do sada nije imala prilike da upozna, na spisku se nalaze i neka već voljena i viđena imena.

Među najpoznatijim izvođačima koji će okušati sreću na takmičenju za Pesmu za Evroviziju ’23, nalazi se i pop pevačica Tijana Dapčević, kojoj je „beovizijska“ scena već dobro poznata.

Tijana Dapčević se i ranije takmičila za odlazak na Evroviziju – uključujući i prošlu godinu, kada je nastupala sa pesmom „Ljubi, ljubi doveka“. Dapčević je u kratkom telefonskom razgovoru za Nova.rs rekla da još uvek ne želi da priča o svojoj novoj pesmi „Mamim“, koja tek treba da bude objavljena zajedno sa ostalim pesamam koje se takmiče.

Tijana Dapčević Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na listi je, međutim, i pevačica Angellina, koja je prošle godine bila jedna od favorita za odlazak na Evroviziju u Torinu. Oduševila nas je pesmom „Origami“, a ove godine će nastupati sa pesmom „Lanci“.

„Ove godine sam trebala da učestvujem na Pesmi za Evroviziju 2023. kao autor, pesma ‘Lanac’ je napisana u dahu i govori o poremećenom sistemu vrednosti. U tom momentu trebalo je da budem samo autor za Pesmu za Evroviziju za drugog izvođača. Spletom okolnosti i nemogućnosti da taj izvođač nastupi, pesma je sudbinski završila ipak kod mene, dok je već prijavljena na takmičenje. Odlučila sam da bude deo mog predstojećeg albuma “1000 ljudi” i da se sa njom predstavim ove godine na takmičenju“, rekla je Angellina za Nova.rs.

„Pesmu ‘Lanac’ sam napisala u afektu! Pesma govori o tome kako si svima dobar dok si u dobroj poziciji i od tebe imaju korist. Pošto su pare najvažnije u životu, mnogo bitnije od ljudskosti, želim im svima da se samo kite zlatom, kao da će ga i na onaj svet nositi“, rekla je ona za naš portal.

Angellina Foto: Luka Stepanović / Promo

Među poznatim imenima nalazi se i Savo Perović, pevač i nekadašnji učesnik „Zadruge“, kojem je pesmu „Presidente“ pisala reperka Sajsi MC.

„Pre svega baš sam počastvovan što sam deo tog projekta. To mi je bila jedna od životnih želja iz detinjstva! Očekujem da napravim dobar šou da stvarno u ta tri minuta zabavim publiku kraj malih ekrana, da pesma zaživi i da se komentariše, peva , traži. Mada, pošto je Sajsi pisala tekst, verujte mi da će o pesmi da se polemiše! Ali smo spremni“, rekao je Savo za Nova.rs.

Savo Perović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sajsi MC je za naš portal izjavila da se ona i Savo Perović dugo poznaju i divno sarađuju.

„Savo i ja se znamo već neko vreme, još od 2016. godine, gostovala sam mu na pesmi ‘Derište’. Mi smo se odmah skontali, tako da sad, kad me je pozvao sa budem deo ekipe koji će raditi na pesmi za njegov nastup na PZE sam sa radošću prihvatila“, rekla je Sajsi MC za Nova.rs.

Sajsi MC Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Među drugim poznatim imenima, na spisku se nalaze i Frajle sa pesmom „Neka, neka“, kao i Filip Žmaher sa pesmom „Čujemo se sutra“. Tu je i mladi umetnik Luke Black, koji je bio prvi srpski izvođač koji je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom „Universal Music“. Tu je i novi sastavk grupe Hurricane, koje će nam se predstaviti sa pesmom „Zumi, zimi, zami“.

Hurricane Foto: M.M./ATAImages

Kao i prošle godine, i ove godine ćemo na sceni PZE videti Baneta Lalića koji će zajedno sa Igorom Vinsom nastupati sa pesmom „Zato što volim“.

Za mladog umetnika Fillarija, pesmu je pisala Teya Dora, najpoznatija po pesmi „Oluja“ koju je radila za drugi deo filma „Južni vetar“.

PROČITAJTE JOŠ

Ove godine nas, po svemu sudeći, opet očekuje neizvesna borba naših muzičara, a Srbija će 4. marta izabrati najboljeg koji će predstavljati našu zemlju u Liverpulu. Ukupna lista se sastoji od 32 numere, a sve ih popisujemo u nastavku.

„Moj prvi ožiljak na duši“ – Nađa, „Кad smo sami“ – Tijana Dapčević, „Ako shvatim“ – Petar Pupić, „Cvet sa Istoka“ – Stefan Zdravković, „Neka, neka“ – Frajle, „Lanac“ – Angellina, „Starac dana“ – Eegor, „Nedostupan“ – Boris Subotić, „Devojka tvog dečka“ – Nađa Terzić, „Samo mi se spava“ – Luke Black, „Novi plan drugi san“ – Filip Baloš, „Rumba“ – Zejna, „Greh“ – Dzipsii, „Zato što volim“ – Igor Vins i Bane Lalić, „Liberta“ – Gift, „U noćima“ – Ivona, „Posle mene“ – Filarri, „Zumi zimi zami“ – Hurricane, „Novi svet“ – Mattia Zanatta, „Vremenska zona“ – Bend „Hercenšlus“, „Osmeh“ – Adem Mehmedović, „Iza duge“ – Igor Stanojević, „Svadba ili kavga“ – CHEGI & Braća Bluz Bend, „Viva la vida“ – Aleksandar Simić i Nenad Osmanović, „Tišina“ – Doris Milošević, „Fenomen“ – Milan Bujaković, Zoran Todorović i Sanja Anastasija, „Indigo“ – Emphaty Soul Project, „Čujemo se sutra“ – Filip Žmaher, „Od jastuka do jastuka“ – Stefan Maljković Shy, „Кao grom iz vedra neba“ – Jovana Tomašević, „Loše procene“ – Drai i „Presidente“ – Savo Perović.

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ pesmom „Stefanija“. Zbog bezbednosti takmičara i publike, Evrovizija ove godine neće biti održana u Ukrajini, već je drugoplasirana u finalu Velika Britanija preuzela na sebe organizovanje najvećeg muzičkog takmičenja.

BONUS VIDEO: Norvežani sa Evrovizije imaju najduhovitiji odgovor na pitanje o Konstrakti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar