Suzan Bojl prvi nastup
Suzan Bojl Foto: Printscreen/YouTube/Davy Leyland

Suzan Bojl proslavila se nakon takmičenja "Britain's Got Talent", a mnogi se pitaju gde je ona danas, s obzirom na to da se povukla iz medija.

Ona je te 2009. godine oduševila ceo svet.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Suzan Bojl, domaćica iz Škotske, se pojavila na sceni pomenutog takmičenja i svojom pojavom nasmejala sve.

Bila je spontana i opuštena, zbog čega su je mnogi ismeveli, što se može videti po izrazima lica članova žirija, kao i pojedinaca u publici.

Jasno je da niko nije očekivao koliki Suzan talenat krije.

Kada je zapevala, svi su zanemeli, a mnogi su bili i postiđeni, jer su joj se ranije smejali.

Preko noći je postala svetska senzacija nakon što je njeno izvođenje pesme „I Dreamed A Dream“, iz mjuzikla „Jadnici“, postavljeno na internet. Danas je ovaj njen nastup pregledan preko 260 miliona puta.

Samo u prvoj godini posle takmičenja zaradila je 5 miliona funti od pevanja, narednih godina snimila je nekoliko albuma, nastupala sa izuzetno uspešnim i popularnim muzičarima i održavala koncerte.

Do sada je zaradila, ukupno, više od 22 miliona funti.

Suzan danas ima 62 godine, a još uvek živi u svom rodnom gradu Blekbernu.

Inače, pevačica je nedavno progovorila i o tome kako je potrošila novac i ispostavilo se da je veoma štedljiva. Iako bi mnogima prvo bilo da kupe luksuznu vilu i da se razbacuju novce, Suzan je isprva odlučila da ostane u svojoj maloj kući. Međutim, ipak je pre nekoliko godina rešila da kupi kuću pored svoje za 111.000 funti kako bi ih spojila i stvorila svoj dom iz snova.

Susan Boyle/Foto: Garry F McHarg / MirrorPix / Profimedia

Pevačica je deo novca odvojila i za polaganje časova vožnje, a nakon brojnih neuspeha, konačno je uspela da položi.

Nakon što se proslavila u javnost su isplivali mnogi detalji o njoj, koji su još više privukli pažnju na ovu, veoma posebnu, ženu.

Naime, Bojl je otkrila da ima Aspergerov sindrom, neurološki poremećaj iz autističnog spektra.

„Ovo je za mene olakšanje. Godinama sam bila maltretirana zbog teškoća u učenju. Sada znam šta nije u redu sa mnom i osećam olakšanje. Nekako sam opuštenija“, rekla je Bojl svojevremeno za magazin „Observer“, kada je dobila dijagnozu.

Foto:EPA/MICK TSIKAS

Aspergerov sindrom karakterišu poteškoće u društvenoj interakciji i ograničena, stereotipna interesovanja i aktivnosti. Osobe koje pate od ovog poremećaja imaju normalnu inteligenciju, ali im nedostaje veština neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.

Nešto kasnije, strani mediji su pisali kako Suzan zapravo ima koeficijent inteligencije iznad proseka.

Kada je izjavila da je nevina i da se nikad nije poljubila, popularnost joj je eksplodirala, a muškarci je redovno zvali, molili je da se uda za njih, te je otkrila da je bila primorana da stalno menja broj telefona.

Ipak, Suzan Bojl se nikada nije udala.

BONUS VIDEO: Bojana Vunturišević otkrila kako i dalje nije sigurna u svoj talenat: Da li je ovo najskromnija izjava muzičke scene?