Goran Bregovic Foto: Printscreen/YouTube

Čuveni muzičar Goran Bregović sutra proslavlja 72. rođendan.

Goran Bregović obeležio je jednu epohu u svetu muzike, a svoju karijeru započeo je još u ranoj mladosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je stekao popularnost postao je miljenik žena, pa slavni muzičar, pored bogatog stvaralaštva i uspešne karijere, može da se pohvali i burnim ljubavnim životom.

Kao tinejdžer koji se pojavio na muzičkoj sceni osvojio je srca žena, a decenijama kasnije Bregović još uvek privlači pažnju dama kao harizmatičan muzičar koji živi „razuzdanim životom“ kako je sam istakao.

Jednom prilikom, kada je govorio o „momačkom životu“ koji živi sedam decenija i o svojim počecima, Bregović je ispričao da se strast prema ženama rodila sa svega 17 godina kada je svirao u jednom striptiz baru i bio ponosan što ima prilike da vidi više golih žena nego njegovi vršnjaci tada. I decenijama kasnije, kako muzičar opisuje, ova strast ne jenjava.

U to vreme, uplovio je u vezu sa Jasenkom koju je upoznao dok je svirao u striptiz klubu, a iz ove ljubavi rodila se njegova prva ćerka Željka. Goran je tada u ranim dvadesetim postao otac, a njegova ćerka Željka sada živi u Australiji i ima dvoje dece.

Kada je postao vođa jednog od najpopularnijih bendova Jugoslavije, „Bijelog dugmeta“, bio je uvek okružen lepim ženama i uživao je u svim zadovoljstvima, a o svom ljubavnom životu i avanturama nije mnogo govorio u javnosti. Međutim, umesto njega govorile su žene.

Prva javna ličnost koja je pala na šarm mladog muzičara bila je glumica Maja Sabljić, koja je priznala da je na snimanju filma „Lične stvari“ 1979. godine Goran Bregović osvojio svojim šarmom. U tom periodu Maja je imala 19 godina, a Bregović deset godina više.

Ovo nije jedina popularna dama koju je šarmirao muzičar, kako se često pričalo. Osmadesetih godina Alka Vuica je kao novinarka došla u Sarajevo da za zagrebački magazin „Polet“ uradi intervju sa članom tada najpopularnijeg benda „Bijelo dugme“.

Kako se navodi, pre samog početka intervjua Bregović je tada novinarki rekao: „Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje“. Ovom rečenicom počeo je niz njihovih javnih prozivki, a kako se govorili, njih dvoje su tada bili u tajnoj vezi, nakon čega joj je muzičar posvetio čuveni hit „Pedikulis pubis“ što na latinskom jeziku znači „stidne vaši“. Nakon što je izašla ova pesma, navodno, Alka Vuica je pobesnela i dugo nije pričala sa Goranom.

Dok je uživao u najvećoj popularnosti, Bregovića je osvojila tada najpopularnija manekenka Ljiljana Tica. Goran i Ljiljana bili su u vezi dve godine, a u javnosti su otvoreno govorili o svojoj ljubavi. Kada su stavili tačku na svoju romansu, manekenka je javno priznala da je njihova veza bila veoma burna, pa je tada istakla da je u toku zabavljanja sa Bregovićem bila vrlo ljubomorna i posesivna. Popularni muzičar je u znak sećanja na ovu ljubav Ljiljani posvetio pesmu „Bitanga i princeza“. Nekoliko godina kasnije Ljiljana se udala za Nemaca i napustila Srbiju.

Goran je rešio da se skrasi nakon brojnih avantura, pa se 1993. godine venčao sa Dženanom Sudžukom. Pored velike strasi prema ženama koja nikada nije prestala i pored brojnih obožavateljki, Bregović uspeva već tri decenije da održi skladan brak sa svojom suprugom. Zajedno su dobili tri ćerke, Emu, Lulu i Unu. Dženanu retko možemo videti u javnosti, a izbegava i oglašavanja za medije.

I dok uživa u braku sa svojom suprugom, mediji su često pisali o aferama i ljubavnicama muzičara.

Navodno, Italijanka Kjara bila jedna od većih ljubavi muzičara. Prema pisanju „Sveta“, ona ga je navodno dve godine pratila na koncertima. Osim toga, Kjara se navodno preselila u Francusku kako bi bila bliže Bregi, koji je tada sa porodicom živeo u Parizu, ali ova romansa se ipak u jednom trenutku završila.

Poslednja u nizu informacija koje su isplivale u javnost o burnom životu muzičara, jeste da su se dve žene potukle zbog njega. Od incidenta je navodno došlo u Prizu, kada je Bregović imao tajnu vezu najpre sa jednom, a onda i sa drugom ženom.

„Bregović privatni život dobro krije. Sazna se poneka emotivna tajna, ali to se dešava vrlo retko. On se ne eksponira, vodi računa gde i s kim se pojavljuje i putuje. Međutim, jednu situaciju nije mogao da iskontroliše. Radi se o tome da je mesecima bio u paralelnoj vezi sa dve žene. I jednu i drugu je voleo i poštovao na neki svoj način i nije mogao da ih ostavi“, rekao je izvor za „Kurir“ i dodao:

„Ne ulazim u to kakav je njegov bračni život. Godinama je u stabilnoj zajednici sa suprugom, ali pouzdano mogu da vam ispričam da su se dve žene zakrvile zbog njega. Nastao je haos kada je jedna saznala za drugu. Kako je došla do tih informacija, nije mi poznato, ali su se em dobro posvađale, em počupale, pa je obezbeđenje u hotelu moralo da ih razdvaja – priča naš izvor. Prema njegovim rečima, čuveni kompozitor je bio u šoku kada su ga ljubavnice raskrinkale.“

„Muzičar nije znao šta ga je snašlo. On im je rekao šta može da im pruži, ali očito ne i to da se viđa sa obe u isto vreme. On u Parizu ima svoju nekretninu u kojoj boravi, ljubavnicama iznajmljuje hotel. Jedna se čekirala na Instagramu da je u Parizu, pa je druga povezala sve kockice i došla do hotela, gde je strpljivo čekala da se pojavi. Sva sreća po Bregovića bila je ta što je on imao koncert taj dan, pa se s njom nije video. Letelo je perje, obezbeđenje je moralo da reaguje i iz objekta da izbaci devojku. Nakon toga su jedna drugoj slale preteće poruke, vređale se, ponižavale i svađale oko Brege. Kad je video da je vrag odneo šalu, on se povukao iz obe priče jer nije želeo da se za ovo sazna. Ipak, bruka je pukla, i to je bila glavna tema. Jedno vreme nije bio u kontaktu ni sa jednom ni sa drugom, ali kada su se strasti smirile, to se zaboravilo i ponovo se viđao i sa jednom i sa drugom, s vremena na vreme“, zaključio je izvor „Kurira“.

O navodnim aferama slavni muzičar se nije oglašavao i nije ih komentarisao, a ovako je govorio o braku.

„Treba se ženiti. Morate imati nekoga u životu da napravi ravnotežu, da vam život ne pretegne u jednu stranu. Brak i porodica tome služe“, rekao je jednom prilikom Goran Bregović za medije.

BONUS VIDEO: Bijelo Dugme na Beer Festu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare