Doris Dragović Foto: Printscreen/YouTube/ Eurovision GOLD

Pevačica Doris Dragović rođena je kao Dorotea, ali je nadimak Doris dobila u detinjstvu i on je kasnije postao njeno umetničko ime.

Sa ozbiljnijom karijerom započela je 1983. godine, kada je pevala sa grupom „More“.

PROČITAJTE JOŠ:

Predstavljala je Jugoslaviju na Evroviziji 1986. godine sa numerom „Željo moja“ i osvojila je 11. mesto.

O njenom privatnom životu malo se zna, jer nikada nije želela javno da govori o svojoj privatnosti. U braku je s Mariom Budimirom, a upoznali su se 1989. godine, da bi se godinu dana kasnije venčali u Splitu. Pevačica i vaterpolista imaju sina Bornu, a Doris je više puta u intervjuima isticala kako joj je suprug najveća podrška.

Doris Dragović Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

„Moj je suprug moj vetar u leđa. Uvek mi je savetnik, ima jedinstvenu intuiciju i ogromnu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi poklanja, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savet i snagu. Verujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji traje“, rekla je Doris jednom prilikom.

Pričalo se i da je Doris bila velika ljubav Željka Ražnatovića Arkana.

Njihova romansa je započeta krajem osamdesetih godina, dok je komandant Srpske dobrovoljačke garde bio u braku sa Natalijom.

Željko Ražnatović Arkan, Doris Dragović Foto: EPA/MILOS VUKADINOVIC,Printscreen/YouTube/
Eurovision GOLD

„Doris i Arkana sam upoznao, i to na njegov zahtev. Njemu se baš sviđala. Ni ona nije bila imuna. Morao je Željko da se sakriva jer je bio u braku sa Natalijom“, rekao je jednom prilikom Nebojša Tubić Žabac.

Sve kontakte Doris i Željko su prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost.

Doris je nakon rata godinama govorila da nikada neće doći u Srbiju i da ne želi da nastupa u našoj zemlji. Međutim, 2014. godine je ipak zakazala i održala koncert u beogradskoj Areni, ali odziv nije bio velik, a ona je tokom koncerta zaplakala i napustila binu, pa se vratila i otpevala još nekoliko pesama.

Zdravko Čolić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Doris su povezivali i sa pevačem Zdravkom Čolićem u čijem spotu za pesmu „Ti možeš sve, al jedno ne“ se pojavila.

„To je bio šou ‘Ti si mi u krvi’, koji smo snimali u Deliblatskoj peščari i Novom Sadu. Nedavno smo se sreli na zagrebačkoj televiziji, a Doris mi je u šali rekla: ‘Ja sam Ruška, sećaš se?’ Naime, bila je Ruška u istoimenom spotu. Tada je pevala u splitskoj grupi ‘More’. Bila je vrlo zgodna, malo smo očijukali, bilo mi je slatko. Žao mi je što je većina tog materijala izgubljena“, rekao je legendarni pevač svojevremeno za “Večernje novosti”.

BONUS VIDEO: Marić, Arkan i Dada Vujasinović