Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Filip Krainčanić/Nova.rs, Vesna Lalić

Najpopularniji takmičarski program na Balkanu "Zvezde Granda" godinama bira najbolje pevače u zemlji i regionu.

Muzička emisija emituje se već 19 godina, a za ovo dugo vreme, takmičenje je proslavilo brojne, sada već uspešne, pevače i pevačice.

PROČITAJTE JOŠ:

Takmičari koji dolaze sa prostora cele bivše Jugoslavije iz kruga u krug trude se da se pred žirijem predstave u najboljem svetlu, a za različite etape takmičenja biraju nove pesme koje će najbolje pokazati njihovo umeće.

Publika i žiri imali su prilike da čuju na hiljade različitih izvedbi popularnih pesama, a mladi muzičari za predstavljanje biraju žanrovski različite repertoare u zavisnosti od svojih afiniteta i glasovnih sposobnosti.

„Zvezde Granda“ dale su prostora takmičarima da predstave svoj jedinstveni pristup muzici, pa smo imali prilike da čujemo i najpopularnije hitove, ali i oživljavanje onih starih i zaboravljenih, kao i brojne improvizacije kojima kandidati pokazuju svoju kreativnost.

Kada se sumiraju prethodne sezone, ipak publika ima prilike da čuje pojedine hitove češće nego neke druge numere.

Među njima se izdvaja pesma Amara Gileta „Prekasno“. Amar Jašarspahić proslavio se takođe učešćem u ovom takmičenju, kada je 2013. godine proglašen pobednikom.

Amar Gile Jašarspahić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Među često biranim izvođačima je i popularni pevač Toni Cetinski, a od njegovih mnogobrojnih hitova najčešće se peva „Onaj ko te ljubi sretan je“.

Toni Cetinski Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Jedan od najpopularnijih pevača među takmičarima je i kralj narodne muzike Šaban Šaulić, a od njegovih pesama najčešće se peva „Dođi da ostrimo zajedno“, „Majko“, „Kraljice moga srca“, „Šadrvani“, „Ako imam pravo“, „Nema ništa majko od tvoga veselja“, kao i mnoge druge.

Šaban Šaulić Foto: E-Stock/MIlos Rafailovic

Ljubitelji rok zvuka često biraju Viktoriju i njenu pesmu „Daj, ne pitaj“, kao i duet sa Dinom Dvornikom „Od splita do Beograda“.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pesme Dina Dvornika se takođe veoma često čuju u ovom takmičenju, a od njegovog bogatog stvaralaštva izdvajaju se „Zašto praviš slona od mene“, „Ti si mi u mislima“ i „Hipnotiziran“.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list

Jedna od najvećih zvezda na ovim prostima Zdravko Čolić česti je izbor kandidata, pa publika gotovo u svakoj emisiji može da čuje neku njegovu popularnu pesmu. Kandidati najčešće biraju „Kao moja mati“, „Mangupska“, „Ti si mi u krvi“, „Noć mi te duguje“ i brojne druge.

Foto: Indir Merdanović za Stars & More

Jedna od popularnijih među kandidatima je pesma „Samo ovu noć“, Saše Matića, a tu je i hit „Evo sviće zora“, Sanje Maletić.

Saša Matić koncert u Novom Sadu Foto:Kamarad produkcija

O žanrovskoj raznovrsnosti govori i često izvođenje pesama „Ima jedan svijet“, koju regularno izvodi Stijene, „Marija Magdalena“ i „Malo mi za sreću triba“ Doris Dragović, ali i „Tek je 12 sati“, benda ET, kao i „Bato“ i „Crno i Belo“, koje izvodi Kaliopi.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Lepa Brena jedna je od najpopularnijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije, zato njene numere najčešće biraju takmičari iz različitih krajeva. Kandidati gotovo u svakoj emisiji pevaju pesme „Jugoslovenka“, „Imam pesmu da vam pevam“, „Golube“ i durge.

Lepa Brena Foto: Filip Krainčanić/ Nova.rs

Takmičari često biraju i pesme koji su snimili članovi žirija, pa tako izvode „Lepi moj“, „Ti, ona i ja“, Snežane Đurišić, „Zabranjeni grad“, „Oproštajna večera“, „Pile“, koje je otpevala Ceca, kao i hitove Marije Šerifović „Pametna i luda“ i „Sama i nervozna“.

BONUS VIDEO: Mili otvorio vrata svog novog studija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar