Foto: URSULA DUREN / AFP / Profimedia; goran srdanov; zoran Lončarević; privatna arhiva ; E-Stock_kobra

Nije drugo trajalo.

Vest da se pevačica Tanja Savić u Egiptu verila sa 11 godina mlađim Muhamedom Bešićem iznenadila je domaću javnost, imajući u vidu da je dugi niz godina krila svoj ljubavni život. Uporedo sa čuvenjem intime od znatiželjnika, Savićeva je sa svojim nekadašnjim suprugom Dušanom Jovančevićem vodila i bitku za starateljstvo nad sinovima. Sa Dušanom je provela punih 11 godina u braku, što je, ako se uporedi sa mnogim kolegama sa estrade, pravo malo čudo. Naime, mnoge naše zvezde imale su turbulentan život, pa su se njihovi brakovi često veoma brzo završavali.

PROČITAJTE JOŠ

Marijana Mateus se za nemačkog fudbalera Lotara Mateusa, koji je 10 godina stariji od nje, udala 2003. godine. Bračna idila trajala je svega četiri godine, a razlog njihovog razlaza bila je Mateusova veza sa tada dvadesetogodišnjom ukrajinskom manekenkom Kristinom Lilijan.

Do zvaničnog razvoda braka došlo je tek 2009. godine, a prema pisanju medija Marijana nije bila zadovoljna odštetom koju je dobila od bivšeg supruga, te se postupak stalno odlagao.

Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Brak pevačice Goce Tržan sa Ivanom Marinkovićem trajao je svega četiri godine. Nakon razvoda Marinković je izjavljivao da je prekinuo svaku komunikaciju sa bivšom suprugom, dok je pevačica Ivanu zamerala da njihov razlaz zloupotrebljava kako bi prikupio medijsku pažnju.

„Nisam mogla da budem sa čovekom koji kocka i pije. Ukazala mi se prilika da odem u ‘Survivor’, jer sam pomislila da će ta razdvojenost da nam pomogne i da ćemo uspeti da popravimo stvari. Govorila sam sebi da ću se promeniti. Stalno sam tražila greške u sebi, ali za tako nešto je potrebno dvoje. Ja tog čoveka ne mogu da krivim za to što je došlo do razvoda. On je sigurno bio nesrećan u braku sa mnom, jer nije mogao da svari moju energiju, profesiju, nije on kriv za to. Udavio se pored mene, oboje smo krivi. Razvela sam se kada sam došla iz rijalitija, iako sam nakon povratka mislila sam da se vraćam svojoj kući, porodici i da će sve biti super, a zatekao me haos. Samo sam ućutala i kada sam shvatila da ja tog čoveka ne poštujem iz milijardu razloga, a samim tim i da ne mogu više da ga volim, odlučila sam da se rastanemo. Razvod je bio jako jeziv, trudila sam se da sve sakrijem od javnosti, ali on je želeo da mi se osveti kroz medije. Ipak, sve bih opet isto uradila da bih imala moju ćerku“, rekla je Goca nedavno u emsiiji „Preživeli“.

Ivan Marinković i Goca Tržan Foto:E-Stock/Kobra

Slađa Delibašić sklopila je brak sa 15 godina mlađim Milanom Pejovićem u nadi da prevelika razlika u godinama neće predstavljati problem. Nakon nepunih godinu dana došlo je do razvoda, jer on navodno nije imao razumevanja za njenu preveliku ljubav prema deci i unucima.

„Svako će krenuti svojim putem. Nisam više mogla da budem pod pritiskom, želim da se bavim svojim poslom i porodicom kako treba. Deca su mi najbitnija i nisam mogla da se odvojim od njih, ma koliko nekome moje ćerke i unuka smetale. Milan i ja nismo bili na istim talasnim dužinama, nisu nam se poklopile energije, stavovi i razmišljanja.“

Slađa Delibašić i Milan Pejović Foto:E-Stock/Kobra

Tromesečna veza između pevačice Leontine i violiniste Filipa Pata 2009. godine krunisana je brakom, ali je već 2012. godine brak okončan.

U medijima su često kružile glasine da je u njihovom odnosu bilo mnogo problema, ali su ih pevačica i violinista često demantovali. Kao jedan od razloga za kraj ovog braka mediji su navodili i Filipovu potencijalnu vezu sa pevačicom Saškom Janković.

Međutim, najbizarniji momenat se desio nakon razvoda kada je Filip optužio Leontinu za otmicu njihove trogodišnje ćerke Lucije, jer je pevačica, bez njegovog pristanka, napustila zemlju sa naslednicom.

Leontina Vukomanović Foto: A.K./ATAImages

Voditeljka Aleksandra Jeftanović i rukometaš Ognjen Kajganić tokom dve godine braka toliko su retko bili viđeni u javnosti da njihove zajedničke slike skoro i da nema. O razlozima rastanka nikada nisu govorili, ali je njihova česta razdvojenost zbog karijera verovatno najviše doprinela tome.

Aleksandra Jeftanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pevačica Dunja Ilić šokirala je domaću javnost kada je objavila da se udala za Sašu Grujića iz Vranja, za kog niko do tada nije čuo. U roku od nedelju dana od kako su se upoznali usledila je veridba, a u narednih mesec dana svadba. Nakon mesec i po dana braka Ilićeva se razvela.

Dado Polumenta i Selma Mekić sklopili su brak 2012. godine u Novom Pazaru, po islamskim običajima, ali on nije dugo potrajao. Nakon samo pet i po meseci braka, pevač je doneo odluku da se razvede.

Dado Polumenta Foto: M. M./ATAImages

Kako su mediji tada pisali, razlog njihovog razlaza bio je pevačev povratak izlascima, noćnom životu i fotografisanju sa nepoznatim devojkama.

Danijel Alibabić je, svoju sada već bivšu suprugu Jovanu Nikolić upoznao u rijalitiju „Farma“. Njih dvoje su tvrdili kako su zaljubljeni, a razišli su se nakon samo nešto više od tri meseca zajedničkog života.

Danijel Alibabić i Jovana Nikolić Foto: Goran Srdanov

Jovana je u svom saopštenju upućenom medijima rekla kako je Danijel homoseksualac, dok je on za nju govorio da je divljakuša bez manira.

Početkom decembra 2013. godine Petar Strugar i šest godina starija koleginica Ivana Nikolić venčali su se na intimnoj ceremoniji u Zemunu, a u junu 2014. postali su roditelji sina Zarije. Posle više od godinu dana nakon venčanja, poznati umetnici odlučili su da se rastanu. Iako su na sve načine pokušali da sačuvaju svoj brak, kada su shvatili da je to ipak neizvodljivo, zajedno su doneli odluku da život nastave odvojeno.

Petar Strugar Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandra Radović je još kao studentkinja bila u vezi, a kasnije i u braku s bubnjarem Dejanom Nikolićem Džonijem, s kojim je nastupala u vojnom orkestru. Međutim, posle dve godine Dejan je iznenada saopštio ostalim članovima orkestra da je Aleksandra rešila da napusti i njega i posao, a o razlozima nikada nije pričao.

BONUS VIDEO: Najlepši poznati parovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar